V decembri minulého roku sa v rámci koncertu Vierky Šustekovej v kaviarni Grand cafe Senica vydražili fotografie a obrazy, ktoré venovali nielen členovia Fotoklubu ZOS a SenART, ale i domáci výtvarníci, či fotografi. Vydražila sa krásna suma a to celých 606 € pre Ondreja Vrábela (autor Pinf Hry).

Pinf-Hry-ondrej-vrabel-senica

Ondreja dojal tento úžasný čin natoľko, že začal okamžite pracovať, inovovať a vylepšovať svoje užitočné dielo pre mentálne postihnutých. Hneď začiatkom tohto roka sa mu podarilo viacero vylepšení a inovácií. Pre IT znalcov ide o veľký posun vpred.

Pinf Hry sa dajú teraz zahrať i v operačnom systéme Linux a pre používateľov prehliadača Google Chrome vytvoril nové Chrome rozšírenie. Fanúšikovia mobilných aplikácií Apple si prídu tiež na svoje. Aplikáciu iOS, ktorá je jednoduchšia na spustenie je možné využiť na iPhone alebo iPade. Podľa Ondreja sa lepšie ovláda a hlavne poteší priaznivcov dotykových displejov. Pre deti, či starších ľudí, ktorí nevedia používať PC sú dotykové displeje obrovským prínosom a hlavne sú pre nich praktickejšie. Všetky tieto aplikácie nájdete na webovej stránke www.pinfhry.sk
Ako sa autor hier vyjadril „Vývoj aplikácie bol veľmi náročný, vznikla len vďaka sponzorom a Jakubovi Kontrovi, ktorý sa nezištne na vývoji podieľal. Aplikáciu sme sprístupnili úplne zadarmo a pre každého. To napriek tomu, že ročné hostovanie v iTunes Store stojí 100$. Sú to dosť nákladné inovácie a iba vďaka sponzorom a dražbe som si niečo také mohol dovoliť“. Na sociálnych sieťach taktiež vyjadruje všetku jeho snahu o to, aby Pinf Hry boli dostupné naozaj všetkým ľuďom, ktorým môžu pomôcť v rozvoji svojich možností. „Dúfame, že Pinf Hry si zahráte už aj na mixéri ☺ – sú dostupné na všetkých najpopulárnejších platformách!“.

Naozaj obdivuhodné, čo Ondrej dokáže. Neustále napreduje vpred. O tom, že je autor hier naozaj dôsledný a myslí na všetko svedčí návod „Gramatika“ alebo „Ako neskomoliť názov Pinf Hry“, čo je však len internou záležitosťou.
Najbližšie môžeme čakať aplikáciu, ktorá bude oficiálne publikovaná v Ubuntu Software Center a môžete sa tešiť i na nejakú tú novinku v oblasti hier.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota