Rybčan Henrich Ravas dostal jedinečnú príležitosť tesne pred koncom ligovej sezóny. Derby County, ktorý hrá druhú najvyššiu anglickú ligu, figuruje na prvom mieste Premier League U21 Division 2, ktoré zaisťuje priamy postup do najvyššej skupiny, no na chrbát mu dýcha Arsenal.

henrich-ravas-futbal-rybcan

Každý bod je extrémne dôležitý. Napriek veľkej konkurencii dostal Henrich šancu ukázať, čo je v ňom, už v tejto sezóne. Tento krok sa trénerovi vyplatil. Ravas vychytal v stretnutí s West Bromwichom nulu a naplnil tak vysoké očakávania. V samotnom zápase musel riešiť viaceré nepríjemné situácie, kedy sa naňho rútil osamotený hráč súpera, no všetky dokázal vyriešiť.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

“Bol som trošku nervózny, pretože do konca sezóny nám zostávajú už iba dva zápasy a každý bod má veľkú cenu. Chytil som sa dvoma dobrými výkopmi hneď na začiatku a potom som si už zápas užíval. Keď sa na mňa rútil osamotený útočník súpera, robil som len to, čo som mal natrénované – zostať na nohách, zmenšiť mu uhol a čakať, čo spraví s loptou. Chcel ma obehnúť, na čo som zareagoval, nechal som tam ruku a vyšlo mi to. Možno v iný deň to stečujem do brány, ale tentoraz mi to vyšlo, čo je hlavné. Tréneri ma pochválili, no musím zdôrazniť, že dobrý výkon podalo celé mužstvo. Na zápas som mal špeciálnu motiváciu, pretože ma prišiel podporiť otec so známymi, od ktorých sa mi taktiež ušla pochvala. Teraz sa treba sústrediť na posledné dva zápasy, ktoré chceme vyhrať,“ zhodnotil Henrich Ravas po zápase svoj výkon pre Športky.sk.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota