V nadväznosti na Týždeň slovenských knižníc 2016, v piatok 1. apríla zorganizovalo Rodičovské združenie pri MŠ Kollárova 896 v Malackách v spolupráci s učiteľkami z tohto pracoviska Noc s Andersenom v Materskej škole.

Noc-s-Andersenom-v-skolke-malacky

Tento medzinárodný projekt na Slovensku koordinuje Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Generálnym partnerom podujatia je vydavateľstvo Slovart, ktorý aj našej MŠ poskytol knižný dar. Hlavným mediálnym partnerom je RTVS – Rádio Regina.

Deti čakal bohatý program. Najprv prešli ôsmimi stanoviskami, kde si vypočuli úryvky z rozprávky. Po splnení rôznych úloh súvisiacich s textom získali deti obálky a indíciu k ďalšiemu stanovisku. Po prejdení všetkých stanovísk sa dozvedeli niečo o spisovateľovi Hansovi Christianovi Andersenovi, výrobe kníh a prerozprávali si dej rozprávky Cínový vojačik, ktorú si po kúskoch vypočuli na jednotlivých stanoviskách. Nakoniec otvorili obálky, v ktorých našli časti obrázku. Ten rýchlo zložili a zistili, že v jednej triede ich čaká prekvapenie. A naozaj. Čakal na nich bál so všetkým, čo k poriadnemu bálu patrí … výzdobou, kostýmami, občerstvením a hudbou. Všetci sa vytancovali. Uprostred zábavy prišli deti pozrieť aj mestskí policajti, teda policajtka a policajt. Mysleli si, že rodičia zabudli deti v škôlke Deti im to veľmi rýchlo vysvetlili, ponúkli im občerstvenie a predviedli im, ako sa vedia škôlkari baviť. Oni im za to sľúbili, že ich budú v noci strážiť. Po rozlúčke s policajtmi si deti umyli zúbky a šli do postieľok, kde ich čakali nové paplóniky. Pani učiteľky im na dobrú noc prečítali rozprávku a všetci zaspali. Ráno boli siedmaci hore skôr ako piataci, tak im urobili budíček. Všetci, ktorí prespali v škôlke dostali diplomy a omaľovánky za to, že zvládli noc bez maminky a tatinka. Nikto nechcel ísť domov. Všetky deti chceli zostať v škôlke aj ďalšiu noc.

Noc-s-Andersenom-v-skolke-malacky-2

Zapojením sa do jedenásteho ročníka Noci s Andersenom, patrí našich zúčastnených 29 detí medzi 10 000 slovenských detí, ktoré boli „nakazené čítaním“ na 235 spacích miestach na Slovensku.

Noc-s-Andersenom-v-skolke-malacky-3

Týmto chceme poďakovať Rodičovskému združeniu za podporu pri organizovaní nášho podujatia, vedeniu MŠ za poskytnutie priestorov, rodičom za občerstvenie, pani učiteľkám za prípravu a realizáciu, no a  samozrejme deťom za to, ako všetko úspešne zvládli a spríjemnili aj nám dospelým túto akciu.

Barbora Jagelková


.
Toto je čítané

Poistenie auta: Kryje aj krádež auta?

Každý motorista vie, že jedna z najhorších vecí, ktorá sa s autom môže stať,…

BM: Ustekana sobota