AKTUALIZOVANÉ: Skaličania sú opäť v strehu. Po dvoch rokoch opäť hrozí, že v blízkosti rodinných domov a vodného toku Zlatnícky potok vybudujú  závod na spracovanie odpadu – odpadových pneumatík.

Aktualizované 4.4. | O zmene územného plánu sa nerokovalo. Spoločnosť ZIPP Skalica požiadala o stiahnutie z rokovania zmeny územného plánu. Svoje stanovisko pre portál Srdcezáhoria.sk poskytol aj ponikateľ Miroslav Lipa, ktorý chcel zameniť s mestom pozemky pod futbalovým štadiónom v Skalici. Rozhodol sa tak zvrátiť nepodložené informácie. Pozrite si jeho vyjadrenie. 

“Dajme najavo podnikateľom usilujúcim sa o povolenia a taktiež mestským poslancom, že hovoríme jasné “NIE” závodu na spracovanie odpadu – odpadových pneumatík v Skalici.” nabáda občanov na podpis neznámy autor petície.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Závod na spracovanie odpadu odmieta autor petície tiež kvôli umiestneniu mimo priemyslenej zóny mesta, mimo adekvátnych komunikácií pre nákladnú dopravu a v tesnej blízkosti sídliska Trávniky a rodinných domov, a vodného toku – Zlatnícky potok pretekajúceho intravilánom mesta.

Foto: Facebook Peter Hertl
Foto: Facebook Peter Hertl

Búrlivá debata sa očakáva v stredu (4.5.) na mestskom zastupiteľstve. “Na najbližšom MsZ budú hlasovať poslanci mesta Skalica o zmene územného plánu ohľadom umiestnenia prevádzky na spracovanie pneumatík v lokalite bývalej spaľovne.” informuje na svojom Facebookovom profile poslanec MsZ Peter Hertl.

Povolenie prevádzky na spracovanie použitých pneumatík je podľa poslanca Hertla jedna z podmienok na zámenu pozemkov pod futbalovým štadiónom, ktoré vlastní súkromná spoločnosť Reality-LM a.s. Tá má za ne získať iné lukratívne pozemky, ale zároveň vraj požaduje aj zmenu územného plánu na možnosť prevádzky závodu.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota