V 3. ročníku celoslovenskej kampane na podporu nemotorovej dopravy Do práce na bicykli 2016 sa do súťaže zapojili prvý krát aj Záhoráci. Do súťaže sa zaregistrovali mestá Senica a Malacky a dali svojim obyvateľom možnosť zmerať si v máji sily s ďalšími mestami Slovenska.

Ilustračné foto: nechajmeautodoma.eu
Ilustračné foto: nechajmeautodoma.eu

Zapojenie sa 163 Záhorákov v oboch okresných mestách je dôkazom, že cyklistom stále viac záleží na rozvoji cyklistickej infraštruktúry v ich mestách. „Týmto spôsobom to dávajú najavo nielen vedeniam miest, ale aj vláde, ktorá by mala plniť svoje sľuby o investovaní do rozvoja cyklodopravy,“ hovorí koordinátorka súťaže Andrea Štulajterová.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Cieľom projektu Do práce na bicykli je pútavou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy. Takisto má motivovať aj zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných priestorov na odkladanie bicykla, prípadne k poskytnutiu iných benefitov pre pracovníkov, ktorí dochádzajú do práce na dvoch kolesách. Zároveň sa snaží ostatným ľuďom ukázať, že bicykel môže byť pre mnohých obyvateľov ideálnym spôsobom pri dochádzaní do práce, či už zo zdravotného, ekonomického, alebo dokonca časového hľadiska.

V 60 slovenských mestách sa bude po cestách pohybovať viac ako 5 600 cyklistov. Cyklisti budú mať na tričkách umiestnené posolstvo tohtoročnej kampane JAZDÍME SPOLU, ktoré nabáda k vzájomnej ohľaduplnosti vodičov a cyklistov na cestách.

“V súvislosti s celoslovenskou kampaňou vyzýva Policajný zbor všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti a dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky,” informoval Záhorí.sk policajný hovorca Martin Wäldl.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota