Holíč a najmä Holíčsky zámok ožíva každoročne Tereziánskymi dňami. Kultúrno-spoločenské podujatie je oslavou “rodinného zlata” mesta.

terezianske-dni-holic-ilustracna-foto

Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tereziánsky remeselný dvor, ktorého cieľom je prehĺbenie spolupráce medzi dvoma partnerskými mestami – Holíčom a mestom Hollabrunn v Rakúsku – prostredníctvom spoločných kultúrnych podujatí.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

TEREZIÁNSKE DNI 2016
17. – 18.6. o 14:00 hod. – Areál Holíčského Zámku

piatok 17. júna
Vystúpenia MŠ, ZŠ, CVČ Holíč, mládežnícky zbor VITEBSKA /Bielorusko/, tanečná show ZUŠ Holíč
DUO IMAGINE, SAPERE AUDE, EGO, DJ LUCKY + detské interaktívne hradné hry s IMOVE
V tento deň je vstup zdarma.

sobota 18. júna
DH Májovanka, TOP ŽIAK Holíč 2016, ŤAŽKÁ MUZIKA /Terchová/, FRAGILE, RICHARD MULLER, MAJK SPIRIT + white show, DISCO 80“-90“ roky + rytierske hry, kolbište staroveká krčma, hľadanie zámockého pokladu

Ceny vstupeniek:
5 € – dospelí predpredaj
4 € – zľavnené predpredaj (dôchodcovia, deti do 130 cm a ZŤP)

7 € – dospelí na mieste – 18.6.
6 € – zľavnené na mieste – 18.6. (dôchodcovia, deti do 130 cm a ZŤP)
Deti v kočíkoch zadarmo.

Predpredaj: Vstupeniek v sieti TICKETART

zamok-holic

Zámok v Holíči, v súčasnosti národná kultúrna pamiatka bola reprezentačným letným sídlom cisársko-kráľovskej rodiny Habsburgovcov. Jeho najslávnejšou érou je obdobie od prvej polovice 18. storočia až do roku 1918. Cisár František Štefan Lotrinský a jeho manželka Mária Terézia priniesli veľkolepý rozmach nielen tejto jedinečnej stavbe, ale i celému regiónu. V 20. storočí utrpel značnú ujmu, bol devastovaný a niekoľko desiatok rokov verejnosti neprístupný. Po rokoch nevyjasnených vlastníckych vzťahov a zámerov majiteľov sa stal majetkom mesta. Samospráva sa stará o jeho postupnú rekonštrukciu, niektoré časti už uviedla do prevádzky. Areál tak opäť ožíva a to najmä v podobe rôznych podujatí a tieto, aj napriek stále viditeľnému poškodeniu budovy, majú neopakovateľnú atmosféru.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota