Aktualizované: Polícia vo štvrtok (5.5.) večer preverovala oznámenie o výbušnine uloženej v priestoroch nákupného centra v Malackách.

image
Foto: Lukáš Kramár

Obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy čelí 24-ročný Daniel z Bratislavy. “Menovaný vo štvrtok (5.5.) v čase o 19.15 hod oznámil vo vnútorných priestoroch obchodného centra na Pezinskej ulici v Malackách pracovníkovi SBS, že na neznámom mieste vo vnútorných priestoroch sa má nachádzať výbušnina.” povedal pre Záhorí.sk policajný hovorca Michal Szeiff.

Macek Knihy.Zahori

Následne vykonanou pyrotechnickou prehliadkou vnútorných priestorov, vykonanej pyrotechnikmi so služobnými psami určenými na vyhľadávanie výbušnín sa prítomnosť výbušného systému nepotvrdila. Za uvedené konanie hrozí v zmysle trestného zákona v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

— pôvodná správa z 5.5. —

V čase krátko po 19:16 h prijala polícia oznámenie, že v priestoroch nákupného centra na Pezinskej ulici v Malackách sa má nachádzať výbušnina.

“Uvedené oznámenie sme okamžite preverili, na miesto boli ihneď po prijatí oznámenia vyslaný pyrotechnici a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Zo strany polície sú vykonávané vo vnútorných priestoroch všetky potrebné úkony, ktorých cieľom preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia.” informoval Záhorí.sk policajný hovorca Michal Szeiff.

Po dvoch hodinách polícia ukončila prehľadávanie priestorov nákupného centra. Informácia o uloženej bombe sa nepotvrdila. Anonymom, ktorý nahlásil bombu mal byť podľa neoverených informácií Záhorí.sk pacient Psychiatrickej nemocnice Philippa Pinela v Pezinku, ktorý odtiaľ utiekol.

Spoznajte: Najlepšie kaviarne na Záhorí


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota