5 výrobných hál otvorených pre verejnosť, výstava unikátnych historických vozidiel a koncerty špičkových slovenských umelcov aj zamestnancov.

den-otvorenych-dveri-volkswagen

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) otvorí v nedeľu 29. mája svoje brány širokej verejnosti. Pre návštevníkov budú sprístupnené výrobné haly a v areáli bude pripravený bohatý program pre celé rodiny.

„Po troch rokoch opäť otvárame bratislavský závod VW SK pre širokú verejnosť. Pod mottom 25 rokov v pohybe prinášame jedinečný pohľad do výroby jedného z najväčších a najmodernejších automobilových závodov v Európe,“ uviedla Lenka Michálik Holešová, vedúca oddelenia komunikácie. Deň otvorených dverí sa bude konať od 10:00 do 18:00 hod. vo VW SK v Bratislave – Devínskej Novej Vsi.

Tulaj december 2023

Návštevníci budú môcť nahliadnuť do 5 výrobných hál. V lisovni uvidia najsilnejší lis v koncerne. Na ilustráciu, jeho sila sa rovná tlaku, ktorý by vznikol pod 7 kilometrov vysokou vežou z Touaregov. Navštíviť môžu aj jednu z najmodernejších karosární v Európe, kde pracuje približne tisíc robotov. Otvorená bude aj hala, v ktorej sa vyrábajú podvozky a prevodovky a tiež montážna hala, kde dostávajú vozidlá svoju finálnu podobu. Exkluzívne po prvý raz v histórii závodu bude otvorená aj pilotná hala. Ide o miesto, kde sa pripravujú výstavné a novinárske vozidlá pre všetky svetové výstavy.

Pozrite si: Plán podujatia

VW SK pripravil zároveň výstavu unikátnych historických vozidiel, ktoré boli vyrobené v Bratislave. Každé vozidlo má svoj príbeh, za ktorým stoja ľudia s vášnivým a angažovaným vzťahom k výrobe vozidiel. Na troch pódiách budú návštevníkov zabávať známi slovenskí umelci ako IMT Smile, Tublatanka, Celeste Buckingham & Majk Spirit, Adam Ďurica či Vrbovskí víťazi. Ale predstavia sa aj hudobníci a tanečníci z radov zamestnancov a obľúbení umelci pre deti. Súčasťou programu budú tiež autogramiády s automobilovým pretekárom Maťom Homolom a hokejistom Ľubomírom Višňovským. Lákadlom nielen pre deti bude špeciálny tancujúci a hovoriaci robot NOX.

Pre plynulý chod dopravy a podujatia odporúčame dodržiavať pokyny usporiadateľa. Parkovanie bude možné na parkoviskách prislúchajúcich k závodu. K dispozícii bude aj takmer 2 500 parkovacích miest v obchodnom centre Bory Mall, odkiaľ bude premávať počas celého dňa bezplatná kyvadlová doprava priamo do závodu. Ďalšia bezplatná kyvadlová doprava bude nasadená zo železničnej Hlavnej stanice a z VÚB Mlynské Nivy. V rámci závodu bude jazdiť vláčik a e-up! taxi.

VW Tuareg Produktion in Bratislava

Fotografovanie a vyhotovovanie akýchkoľvek audiovizuálnych záznamov je povolené výlučne na vonkajších plochách. Fotografovanie vo výrobných halách a fotografovanie technológií, zariadení a produktov je prísne zakázané. Vstup do závodu je možný pre návštevníkov bez obmedzenia veku. S domácimi zvieratami je vstup zakázaný.

Program a všetky dôležité informácie nájdu návštevníci na www.volkswagen.sk.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4,5 milióna vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľ om, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 10 800 ľ udí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.


.

BM: Ustekana sobota