Spoznajte zaujímave podujatie, ktoré prebiehajú na Záhorí tento víkend. Viaceré obce a mestá pripravili pre deti oslavu ich sviatku.

kamven_podujatia

sobota 4.6.

XVII. ročník Sekulského jarmoku remeselníkov – bohatý program s ľudovou hudbou, ukážky ľudových remesiel i stánky s občerstvením. Začiatok o 8:00. Po ročnej odmlke sa v Senici opäť rozozvučia motory autocrossových špeciálov na Dolných Surovinách so začiatkom o 9:00.

Western liga v Kopčanoch je otvorený pretek vo westernovom jazdení. Otvorenie pretekov je o 9:00 a slávnostný nástup o 14:00.

Štefanovskí muádenci pozývajú na 1. ročník v súťaži vo varení gulášu a taktiež i s jeho ochutnávkou. Súťaž sa uskutoční v obci Štefanov so začiatkom od 11:00. Cena vstupného na ochutnávku gulášu a večernú zábavu budú symbolické 2€. Na občerstvenie bude čapované pivo a kofola.

Mesto Stupava a pivovar Stupavar pozývajú všetkých milovníkov piva na 3. ročník stupavského pivného festivalu, kde budete mať možnosť ochutnať poctivé pivo z malých slovenských pivovarov v príjemnom prostredí Kaštieľskeho parku v Stupaveod 12:00 do 22:00. Okrem toho návštevíkov čaká super jedlo, člnkovanie na jazierku, detská zóna a v rámci hudobného programu vystúpia Romanes, Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a DJ Šony.

II. kolo Záhoráckej footgolfovej ligy v Prievaloch zaradenej do bodovacieho systému hráčov SFGA Tour má po prvý raz Price money pre víťaza 100 Euro. Registrácia o 9:00 a 1.flight ide o 10:00.

Občianske združenie „Gbelskí strýci“ organizujú Cyrilo-metodskú slávnosť. Na „Ostrom vrchu“ v Gbeloch o 17:30.

Regionálna a riadená degustácia vín na Vínnej ceste Záhorie začína o 19:00 vo Vinotéke u Františkánov v Skalici. Vstupné je 10€.

nedeľa 5.6.

Na letisku v Senici sa uskutoční narodeninový benefičný koncert Útulku pre psov v Senici pod názvom – Máme HAVANAŽivot. Okrem psíkov sa tu ukážu aj známe tváre, ktoré týmto spôsobom vyjadrujú svoju podporu nemým tváram bez domova. Celé podujatie sa ponesie v rovine oslavy 10. výročia útulku a zároveň Dňa detí.

Prídite na Deň rodiny do Malaciek aj vy a užite si krásny deň po boku svojich najbližších. Program sa začne omšou za všetky rodiny. Na zvýšenie dobrej nálady tu budú hrať známe kapely. Pre deti budú prichystané rôzne atrakcie ako sú napríklad jazdenie na koníkovi, maľovanie na tvár, minigolf, či starobylé hry.

Výstava mladých vystavovateľov (psích miláčikov).  O 14:00 na lúke „Pri mlyne“ v Malackách. Štartovné 3€.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota