Senická časť Horné suroviny bola dejiskom Slovenského autokrosového pohára, ktorý organizoval klub AC3R Prietrž n. o.

Senica-Horne-suroviny-Slovensky-autokrosovy-pohar
Na foto vpredu Dušan jankovích, za ním Milan Rýzek.

O podujatie bol veľký záujem. Celodennú súťaž sledovala takmer tisícka priaznivcov motorizmu a táto vrcholila podvečernými finálovými jazdami, kde v konkurencii 34 jazdcov zastupovali náš región siedmi pretekári.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Kategóriu H1 vyhral skvelým záverom Dominik Malec z ACT Poriadie, ktorý na aute Honda Civic na cieľovej páske predbehol dovtedy vedúceho Maršalu z Topoľčian. Tretí bol Blažo z Radošoviec (okr. Trnava). Dvojica pretekárov z VRC Senica Ján Rehuš a Martin Vydarený obsadili 7. a 9. miesto.

Kategóriu H2 v konkurencii piatich jazdcov vyhral Jozef Čech z Cerovej, ktorý na aute Mitsubishi Colt nechal za sebou favorizovaného Korytára zo Stanley teamu.

Kategóriu D5 vyhral B. Adámik z Partizánskeho.

Kategóriu D6 vyhral Š. Hrnčiar z Hliníka n/Hr.

Kategóriu D7 vyhral Dušan Králik z Trebišova na Kawasaki pred skvele jazdiacim Milanom Rýzekom z AC3R Prietrž na aute Orca 03, ktorý okrem funkcie pretekára skvele zvládol aj funkciu jedného z hlavných usporiadateľov tohoto podujatia.

Kategóriu D8 vyhral jazdec usporiadajúceho teamu AC3R Prietrž Dušan Jankovích, ktorý dokonale využil zaváhanie viacerých jazdcov hneď po štarte. Dostal sa do čela a vydržal tam až do cieľa. Jazdil na aute Seat Buggy a nechal za sebou druhého Števčíka z Ban. Bystrice, ako aj svojho oddielového kolegu Patrika Čulena, ktorý jazdil na aute Orca 02.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota