Firma Schwank je dnes svetovou špičkou v oblasti vykurovania hál a dodávania plynových infražiaričov. Len málokto však vie, že korene tejto spoločnosti siahajú až do roku 1933.

Práve vtedy sa Günther Schwank rozhodol založiť firmu, ktorá sa zaoberala výrobou plynových spotrebičov. O pár rokov neskôr si nechal pán Schwank patentovať prevratný vynález – plynový infražiarič, ktorý sa vďaka mnohým výhodám začal postupne vyrábať aj masovo.

schwank1

So spoločnosťou sa to následne išlo hore kopcom. Po generačnej výmene v roku 1970 začal Bernd Schwank zakladať dcérske spoločnosti v zahraničí, vrátane pobočky v Severnej Amerike roku 1981. Firme sa úspešne darilo napredovať a upevňovať si svoju pozíciu na trhu. Vo vykurovaní hál sa stávala jednotkou, pričom synonymom pre plynové infražiariče sa stával názov firmy Schwank.

Rok 2004 bol rokom ďalšej zmeny, keďže Oliver Schwank prevzal po otcovi vedenie spoločnosti. O rok neskôr sa v Rumunsku zakladala už v poradí 12. pobočka. Netrvalo dlho a všetko prinieslo svoje ovocie. Firme neuškodila ani veľká ekonomická kríza, ktorá ochromila svet a na 75. výročie firmy nastal rekordný predaj. To viedlo opäť k rozšíreniu pôsobnosti firmy a založeniu Schwank Ukrajina. V rovnakom roku sa predali až 2 milióny plynových infražiaričov!

V súčasnosti je teda Schwank nielen vedúcou spoločnosťou v oblasti vykurovania hál. Vedie aj vo vývoji nových technológií v danej oblasti. Pred 6 rokmi otvorila vývojové centrum, kde sa zameriava na tmavé a svetlé infražiariče. Firma nič nenecháva na náhodu a chce aj v budúcnosti prinášať svojim veľkým klientom, len najlepšie a najinovatívnejšie riešenia.

schwank2

Dlhoročná drina sa vypláca. A v prípade Schwanku to platí niekoľkonásobne. Nielenže sa môže tešiť z veľkého záujmu o ich kvalitné produkty, no vďaka úspešnej práci a tisíckam spokojných klientov zbiera firma mnohé ocenenia. Môžu za to aj prevratné a inovatívne riešenia, ktoré Schwank svetu prináša. Ocenenia ako „Product of the Year Award“ svedčia o najvyššej kvalite a inovatívnych, energeticky úsporných technológiách vykurovania, pomocou ktorých firma stanovila nový štandard v priemysle.

Schwank má dnes v svojom sortimente svetlé a tmavé infražiariče, tepelné čerpadlá, hybridné vykurovacie systémy, terasové infražiariče, teplovzdušné jednotky a taktiež aj horáky a platničky.

Preto, pokiaľ uvažujete nad šetrným vykurovaním akýchkoľvek priestorov, tak na www.schwank.sk môžete nájsť cenné informácie o najvhodnejších riešeniach.

PR článok


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota