Od piatka (17.6.) do nedele (19.6.) bojovalo šesť našich minihádzanárov z OZ Štart Malacky na Majstrovstvách Slovenska v minihádzanej v Martine.

Foto: J. Valigurská
Foto: J. Valigurská

Na turnaj išli Malačania so strachom aby neskončili na konci výsledkovej listiny. O to väčšie bolo prekvapenie nad ich výsledkom a hlavne hrou. Veď len horšie skóre pri rovnosti bodov medzi troma družstvami ich obralo o vytúženú medailu. Nakoniec skončili aj tak na peknom 5. mieste.

Hralo sa na piatich vonkajších trávnatých ihriskách pri extrémne slnečnom a teplom počasí. Sedemnásť účastníkov bolo rozdelených do troch skupín. Štart Malacky v skupine A obsadil 1.miesto bez straty bodu s piatimi víťazstvami a kvalifikoval sa do finálovej skupiny o 1.-6. miesto. Tam s dvoma víťazstvami a s troma prehrami nakoniec skončil na 5.mieste. Dlho to vyzeralo na 4.miesto, keď na 3.mieste už všetci videli Tatran Stupava. Až posledný zápas a nečakané víťazstvo MŠK Kysucké Nové Mesto nad Stupavou všetko zmenil a odsunul Tatran Stupava a aj našich chlapcov o jedno miesto dozadu.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

 

Celý kolektív hral na hranici svojich schopností. V bráne sa striedali len hráči, lebo brankársky post tohto družstva doposiaľ nie je vyriešený.

Lídrom kolektívu a jedným z najlepších hráčov celého turnaja bol Jakub Galovič. Náš chlapec po vynikajúcich individuálnych činnostiach nastrieľal súperom 74 gólov a nemenej precízny a dobrý bol aj v obrane. Ľavo ruký Kristián Rummel hlavne strelami z diaľky držal naše družstvo v hre o dobrý výsledok a strelil 41 gólov. Bojovník Enrique Spišiak po agresívnych prienikoch pridal 36 gólov. O dva roky mladší ešte len tretiak Filip Rummel zaťažil súpera 12 gólmi. Maličký Jurko Havlík neustále sa lepšiaci a odvážnejší 8 gólmi a hlavne v bráne zaskakujúci Jurko Valigurský vsietil 3 góly. Nakoľko sme mali len jedného hráča na striedanie, celé družstvo načrelo na dno svojich fyzických síl a potvrdilo dobré vôľové vlastnosti.

Aj touto cestou chceme pozvať chlapcov ročník narodenia 2005, ktorí by sa chceli stať brankárom ( samozrejme aj hráčmi ) v hádzanej, aby to skúsili v tomto talentovanom družstve. Kontakt: www.štart.eu

 

Skupina A

Domáci Hostia Výsledok
Štart Malacky THA Martin Blesky 10:6
Štart Malacky HK Bojnice 22:7
MHC Bardejov A Štart Malacky 9:12
HK Slávia Partizánske Štart Malacky 5:26
Štart Malacky MŠK Kysucké Nové Mesto B 17:10

Tabuľka.

Družstvo Body
1. Štart Malacky 10
2. MHC Bardejov A 8
3. MŠK Kysucké Nové Mesto B 6
4. HK Bojnice 4
5. THA Martin Blesky 2
6. HK Slávia Partizánske 0 

Finálová časť

Domáci Hostia Výsledok
Štart Malacky MHC Bardejov A 18:13
Štart Malacky HC Tatran Stupava 12:17
Štart Malacky MŠK Kysucké Nové Mesto A 17:16
Štart Malacky Talent Dunajská Streda A 15:19
Štart Malacky ŠKP Bratislava A 18:22

Tabuľka.

Družstvo Body
1. ŠKP Bratislava A 10
2. Talent Dunajská Streda A 8
3. MŠK Kysucké Nové Mesto A 4
4. HC Tatran Stupava 4
5. Štart Malacky 4
6. MHC Bardejov A 0

M. Rummel


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota