Tradičný Svätojánsky jarmok v Moravskom Svätom Jáne namieša už túto sobotu (25.6.) kokteil zábavy a kultúrnych vystúpení pre všetkých.

svatojansky_jarmok_krojovane_hody_coolturak

Tešiť sa môžete na tradičné jarmočné dopoludnie, vystúpenia dychovej hudby, folklórnych súborov, detskej tanečnej skupiny, koncertom detskej rockovej skupiny, dj’-ské vystúpenie, výstavu fotografií ale i krojované hody s cimbálovou muzikou.

Program:
8:00 – začiatok jarmoku
od 9:30 dychová hudba Búranka – pred zdravotným strediskom
11:00 detský folklórny súbor Juránek – pred zdravotným strediskom
12:00 detský folklórny súbor Brodčánek – pred zdravotným strediskom
13:00 detská tanečná skupina Latino Scool – pred zdravotným strediskom

14:00 koncert detskej rockovej kapely Little Rockers – kinosála kultúrneho domu
Členovia kapelky majú spolu 109 rokov, čo je v 9-člennej zostave vzácne číslo. Stihli už dať feat. s frontmanom kapely Para, Laskym, a to priamo na pódiu. Repertoár skupiny je veľmi pestrý, počnúc aktuálnymi pop – rockovými hitmi, ktoré každodenne počujete v rádiu, cez staršie slovenské a české rockové klasiky až po jazz, improvizáciu a latino rytmy.

Svätojánské krojované hody
15:30 stretnutie krojovaných pred Obecným úradom
16:00 sprievod krojovaných obcou
20:00 sólo
Do tanca a na počúvanie budú hrať DH Lácaranka a Cimbálová muzika Podluží

Coolturak
Počas celého dňa bude v rámci Coolturak-u pri kultúrnom dome na mixe D OneTwo (Gergaz Label), ktorý prinesie hudobnú selekciu z celého sveta “a ty môžeš pomaly kývať hlavou v Chill zone – tam, kde sa zastavil čas”. Projekt emsjeradia prechádza pod nový názov, s ktorým prichádzajú nové nápady. Pohodovú atmosféru bude dotvárať galéria s fotografiami od ľudí, s ktorými emesjeradio počas roka spolupracovalo v oblastiach hudby, umenia, kultúry a cestovania. V rámci gálerie bude predajná výstava obrazov od mladej slovenskej umelkyňe Natasha ART. TIP – Odporúčame objaviť tajomstvo Vegetariánskeho stánku.

Tulaj december 2023

.

BM: Festival Záhrad