Hotel nachádzajúci sa ďaleko od rýchleho mestského prostredia, pri návšteve ktorého sa zastavuje čas. Také sú naše dojmy po niekoľkých hodinách strávených v komplexe Malvázie ****.

hotel_malvazia_prievaly

Prvou otázkou, nad ktorou sme sa pozastavili, bola poloha – je výhodou alebo nevýhodou? Malvázia sa nachádza 10 km od hlavnej cesty smer Senica – Trnava, približne 20 km od Senice v katastri obce Prievaly. Je jasné, že len tak na kávu alebo na rýchle denné menu počas pracovného týždňa zo Senice nepôjdete. Možno, ak idete okolo (a zastaviť sa odporúčame). Je však hriech stráviť v Malvázii iba niekoľko minút. Na to, aby ste sa zoznámili s areálom potrebujete určite dlhšiu dobu.

Súčasťou areálu sú upravené trávnaté plochy, záhrady, sad, ale aj tenisové kurty, plážové ihrisko, futbalové ihrisku, detské ihrisko… V tesnej blízkosti rezortu sa nachádzajú rašeliniskové jazerá. Okrem luxusného ubytovania nájdete v hoteli wellness, knižnicu, prednáškovú miestnosť, samostatnú vínnu pivničku a reštauráciu. A práve reštaurácia a gastronómia nás zaujímala najviac.

hotel_malvazia_prievaly-3

Pán Greguš, riaditeľ hotela, ktorý pôsobil na riadiacej pozícii aj v luxusných hoteloch vo Vysokých Tatrách nám čo to o kuchyni prezradil. „Reštaurácia je orientovaná na stredoeurópsku kuchyňu, predovšetkým slovenskú, moravskú, maďarskú a rakúsku. Zameriavame sa najmä na lokálne suroviny a dodávateľov – mäso nám dovážajú z Plaveckého Podhradia, hydinu z Topoľčian. Čo sa dá, v sezóne si vypestujeme sami na záhrade o rozlohe 1500 m2 – paradajky, melóny, tekvice, jahody alebo cukety. Vyrábame vlastné džemy, do nápojov podávame našu mätu, medovku. Aj bylinky si pestujeme.“ rozrozprával sa pán Greguš. „Niektoré syry dovážame z domácich fariem, vyrábame si vlastné cestoviny. Ryby nám dodávajú z Považskej Bystrice. Mohol by som spomenúť aj domácu bryndzu…“

promenu_1084x223px_banner_malvazia

Ponuka reštaurácie pozostáva z týždenného menu a jedálneho lístka à la carte, kde nájdeme okolo 20 jedál. Tak by to malo byť, aby dokázala reštaurácia udržať potraviny čerstvé. Okrem toho sa v kuchyni šéfkuchára Michala Kováča pripravujú „sezónne ponuky“ (do konca júna Grilovačka v znamení STREET FOOD), ale aj vyššie spomínané týždenné menu. Zaujímavosťou je vlastná káva Malvázia, ktorá je zmesou 3 odrodových arabík, stredne pražená v malej privátnej pražiarni v B. Bystrici. K nej samozrejme nesmú chýbať domáce dezerty, ako vynikajúce šomloi halušky, či čokoládová tortička.

hotel_malvazia_prievaly-2

Aké sú naše dojmy? Tak ako sa niesol článok – v pozitívnom duchu, tak hodnotíme aj Malváziu. Hotel, akým Malvázia je by ste márne hľadali široko ďaleko. Zoberte rodinu, známych, kolegov, alebo svoju polovičku na víkendový pobyt pre dvoch, vyskúšať kuchyňu a stráviť pekný letný deň v rekreačno-oddychovej záhrade Malvázie.

Súťažte na našom Facebookovom profile s aplikáciou ProMenu.sk o wellnes pobyt pre dvoch v hoteli Malvázia


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota