Najväčší česko – slovenský multižánrový a multigeneračný hudobný festival Cibula Fest otvorí svoje brány už tento víkend na letisku v Holíči.

Tomas-Anders_Modern-Talking_foto-ACCESS-Production-cibulafest-2016

Organizátori hlásia najsilnejší ročník od svojho vzniku s viacerými zvučnými menami svetovej hudobnej scény ako Scooter, Modern Talking (obaja Nemecko) či Graham Candy (Nový Zéland). Festival štartuje už vo štvrtok samostatnou akciou Onion Magic Story so špičkovými DJ-mi a projektami ako Dubvision (Holandsko) či Thomas Newson (Švajčiarsko).

Nathaniel Knizkaren 2023

Na Cibula Feste sa ešte nikdy toľko zahraničných hviezd nestretlo, a preto organizátori právom označujú tento ročník za najsilnejší, aký kedy bol. Festival na svojom prvom ročníku v roku 2009 na amfiteátri v Holíči privítal 1200 návštevníkov, o rok neskôr sa presunul do priestorov zámku a návštevnosť prekročila 4-tisíc.
Od roku 2011 našiel svoje pevné miesto na holíčskom letisku, pretože záujem o túto udalosť na Záhorí vysoko stúpala. Posledný ročník už navštívilo viac ako 10-tisíc, pričom túto hranicu festival prekročil aj niekoľko ročníkov pred ním. Počas 8 edícií festivalu sa na letisku v Holíči predstavili takmer všetci, ktorí na českej a slovenskej hudobnej scéne niečo znamenajú, od Kabátu, cez Horkýže Slíže, Desmodu, No Name, Chinaski, Kryštofa, IMT Smile, Tomáša Klusa a stoviek ďalších interpretov. V posledných dvoch ročníkoch sa stalo tradíciou, že na Cibula Feste vystúpil aj zahraničný hosť a boli nimi nemeckí Alphaville v roku 2014 a Bell, Book and Candle v roku 2015.

H-P-BAXXTER_SCOOTER_cibula-fest-2016

„Počas všetkých tých rokov sme sa snažili priniesť ľuďom zo Záhoria, ale aj z blízkeho či ďalekého okolia to najlepšie, čo na slovenskej a českej hudobnej scéne existuje. Chceme v tom pokračovať aj naďalej a prinášať im nielen domácu, ale už aj zahraničnú hudbu so zvučnými menami. A tými tento rok Scooter, Modern Talking a Graham Candy bezpochyby sú,“ povedal organizátor Cibula Festu Vladimír Chrenka.

Graham_Candy_cibula_fest_2016_Michel-Passin

V aktuálnom ročníku sa okrem zahraničných headlinerov predstavia aj kapely No Name, Chinaski, Buty, Hex, Iné Kafe, Support Lesbiens a ďalší. Mladú generáciu určite opäť poteší Cool aréna s hip – hopovou a elektronickou hudbou. Netreba však zabúdať ani na Onion Magic Story, ktorá už vo štvrtok sľubuje okrem zahraničných hviezd obrovskú svetelnú šou a slovenských a českých DJ-ov ako Michal Poliak, Michael Burian, Robert Burian, DJ EKG a ďalších.

Michal_Burian_cibula_fest_2016

Vstupenky je možné zakúpiť v predpredaji v sieti Eventim len do stredy 20. 7. 2016 do 15:00 hod. vo zvýhodnenom balíčku 2+1 zdarma, alebo na mieste, kde organizátori chystajú zvýhodnený balíček pre rodiny s deťmi. Viac informácií na www.cibulafest.eu.


.

BM: Kralici