Záhoráci sa dočkali prvého pumptracku. Je situovaný v obci Dojč. Myšlienka na stavbu pumptracku sa zrodila miestnym chalanom, konkrétne Matejovi Beňákovi a Romanovi Ocelákovi, ktorí vytvorili projekt a získali peňažné dotácie z nadácie SPP a taktiež prispela nemalou časťou aj obec Dojč.

pumptrack_dojc

Kde sa pumptrack nachádza?
Pumptrack sa nachádza v obci Dojč, v blízkosti futbalového štadióna. Na stavbe sa podieľal a dodal finálnu tvár známy digger Roman Kaločay, ktorý má už viaceré skúsenosti s výstavbou takýchto projektov napr. na Myjave, v Kálnici atď.

Macek Knihy.Zahori
 

Dojčanský pumptrack nepatrí určite k tým menším čo sa týka rozmerov, jedno kolečko meria približne 200 metrov. Taktiež patrí k technicky náročnejším, nachádzajú sa tu točky, ktoré majú viac ako 180°.

Oficiálna otváračka
Oficiálne otvorenie prebehne 27.8.2016, ktoré je spojené už s tradičným Retro moto zrazom. Súčasťou programu je aj pretek, ktorý prebehne o 17:00 hod.. Takže tešiť sa môžete na poriadnu dávku zábavy spojenú s jazdením na skvelom pumptracku.

Čo je Pumptrack?
Pumptrack  je nový druh konštrukcie, kde jazdci na bicykli, korčuliach, kolobežkách alebo skejtbordoch , pomocou pohybov hore a dolu na dráhe “pumpujú” a tým miesto šliapania do pedálov poháňajú kolesá. Pumptrack je perfektná dráha, kde sa ľudia všetkých vekových skupín a úrovne jazdenia, môžu zdokonaliť v udržiavaní rovnováhy, zlepšiť zručnosť jazdy a sebadôveru, nehovoriac o zvyšovaní celkovej kondície.
Pumptrack je akási zmenšenina BMX dráhy, kde už aj tie najmenšie deti na odrážadlach a mini bicykloch vedia prísť nato, ako využívať zotrvačnú energiu a ako sa bez šliapania do pedálov zrýchľovať pri prejazde vĺn a klopených zákrut.

Zdroj: MTbiker.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota