Slovenská katolícka charita ako distribútor rozdáva v tých dňoch prostredníctvom mesta Malacky potravinové balíčky ľuďom v hmotnej núdzi a viacdetným rodinám.

Foto: Ľubica Pilzová
Foto: Ľubica Pilzová

Alena Kmecová, vedúca Klientskeho centra pri Mestskom úrade v Malackách priblížila, že dvadsiatim siedmim Malačanom odovzdajú spolu 49 balíčkov. „Niektorí dostanú po jednom, rodiny s viac deťmi aj po dva balíčky s potravinami,“ vysvetlila.

Trinásť a pol kilogramu vážiace balíčky obsahujú cestoviny (špagety, kolienka, slovenskú ryžu), fazuľu, sušený hrach, ryžu, olej, cukor, múku, konzervy, sardinky, instantné polievky, paradajkový pretlak a sušené mlieko. Ľudia, ktorí si po ne prídu, zároveň od kvalifikovaného sociálneho pracovníka dostanú sprievodný letáčik s radami, ako nakladať s potravinami či o hygienických zásadách, ale dozvedia sa aj praktické veci k rodinnému rozpočtu.

Plocha draka Knihy.Zahori
 

“Obyvateľom, ktorí majú nárok na potravinovú pomoc, sme poslali výzvy mesiac vopred, pretože odvoz si museli zabezpečiť sami. Priamo z ústredia práce cez Slovenskú katolícku charitu sme dostali už konkrétne zoznamy ľudí odkázaných na takúto podporu,“ informovala A. Kmecová s nádejou, že si balíčky vyzdvihnú všetci.

Potravinovú pomoc odovzdávajú pracovníčky mesta Malacky v technických priestoroch (garáž) za budovou úradu ešte v utorok 16. augusta, v čase od 8. do 12. hod a popoludní od 13. do 15. hod. a v stredu 17. augusta, v čase od 8. do 11. hod a popoludní od 13. do 16. hod.

Ingrid Sochorová


.
Toto je čítané

Vaillant oslavuje 150 rokov – s výročnou zľavou na tepelné čerpadlá

Až 4 350 eur môžu ušetriť majitelia rodinných domov, ak sa rozhodnú…

BM: Ustekana sobota