Šiesta destká burza v poradí bude prebiehať v sobotu (27.8.) v čase od 9:00 do 15:00 hod v 3. Základnej školy na Strážnickej ulici 1 v Skalici.

detska_burza_skalica

Burza sa poriada 2x ročne, aby si rodičia mohli nakúpiť veci pred nástupom novej jesennej a jarnej sezóny, prípadne veci do škôlky, do školy.

Burzu si organizujú mamičky vo vlastnej réžii, navrhli si svojpomocne leták, starajú sa o propagáciu či už oslovením rôznych médií alebo aj roznosom plagátov do lekární, školiek, škôl, veľkých firiem, rôznych obchodov a dalších inštitúcií. Priestory im zadarmo zapožičia 3. Základná škola v Skalici.

Záhorácke rádio 2024 01
 

Predávajúcich je podľa záujmu 18 – 20, každá mamička predáva vlastné veci na svojom vyhradenom mieste, pridelené su jedálenské stoly a podľa potreby si predávajúce prinesú stojany na povesenie vešiakov, využijú lavičky na vystavenie topánok a ostatných vecí. Na burze nepredávajú obchody alebo second handy.

Na burze môžu rodičia nakúpiť rôzne veci, ktoré sa týkajú detí – od oblečenia a topánok, cez hračky, športové potreby, potreby na kúpanie, dojčenie, prebaľovanie, kŕmenie, kočíky, veci pre tehotné a dojčiace mamicky. Väčšina vecí sú skoro nové alebo nesú známky minimálneho či bežného opotrebenia, sú však za zlomkové ceny oproti novým veciam v obchodoch. Deti väčšinou tak rýchlo vyrastú, že ponúkané veci nestihnú veľmi ponosiť, alebo zničiť.

Lucia Hladká


.

BM: Ustekana sobota