Kultúrnych a športových akcií na nasledujúci víkend je dostatok stačí si len vybrať tie správne.

piatok 20.8. 2010
Pre všetkých, ktorý majú radi nové veci a radi sa zúčastňujú slávnostných otváraní je pripravené slávnostné otvorenie nových tenisových kurtov, beachvoleybalového ihriska a nového značenia cyklistickej trasy Naša Pomoravská v Moravskom Svätom J8ne už od 16:00 hodiny, následne bude pokračovať menšia zábava.

Milovníci filmu sa môžu tešiť na Mužov čo čumia na kozy, film premieta Kútske kino Úsvit o 19:30h a priaznivcom letného kina odporúčame americkú komédiu s Jimom Carreym YES MAN, premieta ho my caffé kultúrne centrum v Moravskom Svätom Jáne od 21:30h, vstupné je dobrovoľné, nezabudnite ale na deku a radšej aj nejaký repelent.

Po dobrom filme môžete večer zakončiť na diskotéke uCugu v Kútoch.

sobota 21.8. 2010
Športový fanúšikovia by si nemali ujsť hneď od rána 10. ročník pohodového volejbalového turnaja „O pohár starostky obce Kúty”. Turnaja zmiešaných družstiev – štyria muži a dve ženy začína už o 8 hodine ráno.

Máte radi guláš? Obecný úrad v Borskom Svätom Jure Vás pozýva na I.ročník súťaže vo varení “GULÁŠA”. Variť sa začína už o 10 hodine, vyhodnotenie a ochutnávka je o 13:00 hod..

Ak ste sa vždy chceli ísť pozrieť na bežecké preteky máte šancu do neďalekej Rakúskej dediny Hohenau, kde sa koná každoročný Hohenauer Sommerlauf 2010. Závod je určený nielen pre pokročilých bežcov ale aj pre začiatočníkov. Najmenší si môžu vyskúšať trasu dlhú 600m, pripravená je však ale aj trasa 9 600 metrov “HOME RUN”. Začiatok od 15 hodiny.

Milovníci folklóru a dobrej dychovky sa môžu tešiť na prehliadku ženských speváckych folklórnych súborov v Sekuliach. Od 16 hodiny sa predstavia v centre obce moravské súbory Prušánky, Bulhary, Tvrdonice a súbory zo slovenských obcí Krakovany, Kuklov a Sekúl.

nedeľa 22.8. 2010
Milovníci dychovej hudby sa môžu tešiť na prehliadku dychovej huby v Brodskom, kde sa od 14 hodiny predstavia na futbalovom štadióne Májovanka, Štefanovjanka, Šardičané a Hovorané.

Kultúrou žijú aj v Závodoch, a ich pravidelná letná akcia Kultúrne leto pripravila na nedeľné poobedie (od 16 – 22 h) vystúpenie dychovej hudby Májovanka. Tradičným miestom koncertu je park pri hasičskej zbrojnici.

Počtom akcií veľké podujatie Senické kultúrne leto pokračuje. Víkend je nabitých programom. Čakajú na Vás koncerty, či už rockové, country, folklórne, či tanečné, diskotéka, detské divadelné predstavenia, tradičný Senický jarmok, prehliadka najkrajších psíkov z útulku, či výstava králikov, hydiny, holubov, Kunovské hody, či Repete. Program na najbližších päť dní uzatvára Dostihový deň v Čáčove.

Skalica toto leto vsadila na súbor akcii pod hlavičkou Art leto Skalica, kde okrem desať sprístupnených pamiatok v pamiatkovej zóne v centre mesta samúžete tešiť na divadelné predstavenie „ MOJE TETA, TVOJE TETA … “ alebo „KAŠPÁRKOVY POPLETENÉ POHÁDKY“ a dychovú hudbu Kamarádi.

Malacké centrum kultúry tento rok vsadilo na Dúhové kultúrne leto 2010.

Futbalovým fanúškom isto netreba pripomínať, že v sobotu a v nedeľu sa môžu tešiť na ligové futbalové stretnutia.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota