V nedeľu (30.10.) sa na Závodisku v bratislavskom Starom Háji odohral posledný dostihový míting sezóny a v ňom veľmi nezvyčajný “bratovražedný” súboj medzi otcom a synom v Cene HAMÉ – jedinom dostihu cez prútené prekážky v ten deň na 3200m o 2400€.

dostihy_breckovci
Quebracho a Meny Bay po prebehnutí cieľom – Foto: Karel Juda

Jaroslav Čiko Brečka v tomto zápolení musel vyhrať aby sa stal prekážkovým šampiónom, preto si zo svojich troch trénovaných zverencov prihlásených do tohto dostihu vybral svoj najväčsí triumf 6-ročnú tmavú hnedku Meny Bay zo stajne Victory Farm, v tejto sezóne už 4-krát víťaznú a obhajujúcu titul “Prútenkár roka” z minulej sezóny. Do sedla 7-ročného napredujúceho Red Missiona stajne MPL Racing posadil českého prekážkového šampióna a víťaza tohtoročného najväčsieho talianskeho dostihu Gran Premio Merano Jana Kratochvíla a na chrbát 7-ročného spoľahlivého Quebracha sa posadil Jaroslav Brečka mladší.

Quebracho - Jaroslav Brečka ml. - Foto: Marek Frátrik
Quebracho – Jaroslav Brečka ml. – Foto: Marek Frátrik

Quebracho ako typický tempár sa držal na špici po celý dostih, Meny Bay zvolila svoju klasickú taktiku, cválala na konci poľa okolo 5-6 miesta a čakala na záverečné stovky metrov. Po skočení záverečnej prútenej prekážky sa na čele ocitli obaja Brečkovci a zviedli nádherný súboj až do posledných metrov. Na cieľovej fotografii ich delili doslova centimetre keď výrok rozhodcu znel “Tuhý boj-krátka hlava”. Red Mission dokončil dostih na 5. mieste. Jaroslav Čiko Brečka si tak týmto víťazstvom zaistil pozíciu šampióna prekážkových jazdcov na Slovensku a Meny Bay svojim ďalším víťazstvom pravdepodobne obháji cenu pre najlepšieho prútenkára na slovenských dráhach.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota