Divadlo na hambálku má za sebou dve premiéry predstavenia Tri letušky v Paríži. Originálny názov diela je Boeing Boeing a, keď malo v roku 1960 premiéru v Paríži, jeho autor Marc Camoletti určite ani vo sne netušil, že raz z neho bude najuvádzanejšia francúzska hra na svete (a to majú Francúzi takých dramatikov ako Moliére či Feydeau…).

divadlo_na_mablaku_tri_letusky

Hlavnou postavou je Bernard,  úspešný parížsky architekt a presvedčený odporca monogamie. Jeho život – to je byt s krásnym výhľadom a troma snúbenicami – letuškami. Samozrejme, jedna o druhej nevedia. Bernard si schôdzky s nimi plánuje podľa letových poriadkov. Všetko funguje takmer ideálne, až kým… časy príletov a odletov sa nečakane zmenia a všetky tri slečny sa naraz ocitnú v jeho byte. Okrem nich je prítomná aj služobná Berta a Bernardov priateľ Robert. Viac už prezrádzať nebudeme, aby sme divákov nepripravili o vtipnú pointu.„So skúšaním hry sme mali problémy, niekoľkokrát sme dokonca odkladali termín premiéry, ale sme radi, že napokon sa to podarilo a predstavenie je na svete. Z dvoch premiér máme veľmi dobré ohlasy a veríme, že to tak bude aj naďalej,“ povedala pri záverečnej klaňačke asistentka réžie a predstaviteľka Berty v alternácii Zuzana Chrustová.

Druhou premiérou (sobota 19. novembra) sa Divadlo na hambálku zapojilo do celoslovenského podujatia Noc divadiel. Najbližšie predstavenie Troch letušiek pre verejnosť je v pondelok 28. novembra.

Ľubica Pilzová, hovorkyňa mesta Malacky


.

BM: Festival Záhrad