Záhorské múzeum v Skalici Vás srdečne pozýva na tradičný Predvianočný koncert Záhorského múzea v Skalici, ktorý organizuje každoročne v adventnom období ako poďakovanie svojim spolupracovníkom, návštevníkom a pre všetkých priaznivcov dobrej tradičnej hudby.

predvianocny-koncert_zahorskeho_muzea

V tomto roku je venovaný 25. výročiu vydávania vlastivedného časopisu Záhorie. Časopis Záhorie sa systematickým mapovaním regiónu dostal do povedomia širokej čitateľskej verejnosti a bol niekoľkonásobne ocenený na rôznych fórach. Jeho redakcia na pôde Záhorského múzea vytvorila doteraz 147 čísiel na viac ako 4500 stranách a k čitateľom odišlo takmer štvrť milióna kusov časopisu.

Na koncerte vystúpi slovenská kapela Funny Fellows, ktorá vznikla v roku 1993. Základnú formáciu tvorí kvarteto erudovaných muzikantov s lídrom Romanom Féderom, ktorý je zároveň spevákom i moderátorom. Majú za sebou nahraté úspešné albumy, napr. Spievanie vo vani (1998), U veselého chlapíka (2001), Jaj Zuzka, Zuzička (2009), ale najmä celý rad koncertných vystúpení na festivaloch a rôznych spoločenských podujatiach. Kapela sa orientuje na staršiu tanečnú hudbu a v Skalici predstaví i piesne, ktoré preslávili dvaja významní rodáci z tohto mestečka Dr. Janko Blaho a František Krištof Veselý.

Predvianočný koncert sa koná pod záštitou predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša a podporil ho i Neinvestičný fond Mesta Skalica.

piatok 2. decembra o 18.00 hod.
Dom kultúry v Skalici, Námestie slobody 11


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota