Atlétka AC Malacky Claudia Hladíková neuspela v B finále skoku do diaľky na Letných Olympijských hrách mládeže v Singapure. Po nevydarenej kvalifikácii skočila v sobotu 21. augusta výkon 545 cm, ktorý v konečnom súčte stačil len na predposlednú, štrnástu priečku.

Výsledok našej skokanky napriek sklamaniu komentoval tréner Vladimír Handl pozitívne: „Podobne, ako v kvalifikácii, aj teraz bolo jej skákanie technicky takmer bezchybné. To je pre mňa do budúcna veľmi podstatný fakt. Claudia je o rok mladšia, ako jej najväčšie súperky. Za ten rok môže byť všetko iné.“

Chodkyňa Strmeňová a slovenská ambasádorka v Singapure – Danka Barteková – úspešná slovenská streľkyňa.


Podľa jeho slov mala naša skokanka v súťaži, kde sa rozhodovalo o konečnom 9. – 15. mieste, aj kus smoly, keď jej nevychádzal rozbeh. V súťaži mala len dva platné pokusy, pričom v oboch prípadoch zaznamenala výrazný nedošľap na odrazovej doske. Zvyšné dva boli podľa Handla ďalej: „V prvom prípade to mohlo byť na úrovni 570 cm. Najkrajší bol opäť posledný pokus, opticky veľmi blízko šiestich metrov. Namerali jej centimetrový prešľap. Tréneri na tribúnach uznanlivo kývali hlavou a myslím, že si aj vydýchli, keď rozhodkyňa ukázala červenú zástavku,“ tvrdil po súťaži Handl.

Naša skokanka obsadila predposlednú štrnástu priečku, po súťaži len stručne povedala, že je sklamaná a chcela dosiahnuť viac. „Skok do diaľky je proste taký – centimeter rozhoduje medzi úspechom a neúspechom,“ vravel na margo posledného pokusu Handl, ktorý povedal, že Claudia má potenciál v budúcnosti bojovať o medaily z majstrovstiev sveta alebo Európy: „Už o rok je svetový šampionát do 17 rokov v Lille, vo Francúzsku. Tam už by to malo byť niečo úplne iné.“ Hladíková skočila vo finále B rovnaký výkon, ako Brazílčanka Fidelisová, avšak v takom prípade rozhoduje druhý najlepší pokus. Fidelisová skočila 544 cm, kým Malačanka len 542. Chodecké finále na 5000 m nevyšlo podľa predstáv druhej Slovenke v Singapure – Banskobystričanke Kataríne Strmeňovej. Tá nezachytila nástup vedúcej skupinky pretekárok a podľa trénera Handla to bol dôležitý moment jej neúspechu. Strmeňová, ktorá pred súťažou ašpirovala na medailu, potom udržiaval tempo a napokon dokráčala na ôsmej priečke.

-TK AC-


.
Toto je čítané

Malacky: Ako sa správať na cyklotrasách a kto má kedy prednosť

Počas uplynulých mesiacov sa v Malackách sprístupnilo viacero nových úsekov cyklotrás. Tie…

BM: Ustekana sobota