Počas roka 2016 odhalili colníci v Brodskom 47 616 kusov tovaru, pri ktorom vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva. Ak by sa  tento dostal na trh a predával ako originály majiteľom ochranných známok by vznikla škoda vyše 1 milión eur.

Ilustračné foto

Tovar, pri ktorom vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva odhalili trnavskí colníci v rámci vykonávania kontrol pri dovoze tovaru z tretích krajín a na Staniciach colného úradu v Senici v rámci kontrol na vnútornom trhu (tržniciach, predajniach). Takmer všetok odhalený tovar pochádzal z Číny.

 

Ako informoval Jozef Belan, hovorca Colného úradu Trnava trnavskí colníci zadržali pri týchto kontrolách na Záhorí 47 616 kusov tovaru. Išlo najmä o hračky, perá, žehličky na vlasy, kulmy, kuchynské krájače a prívesky na kľúče.  Škoda, ktorá by vznikla majiteľom ochranných známok ich predajom na trhu ako originálnych výrobkov bola  vyčíslená konkrétnymi majiteľmi na vyše 1 milión eur.

Najviac zadržaných napodobenín bolo reprodukciami ochranných známok GUCCI, NIKE,  NICER DICER, DISNEY, LEGO a iné.

„Upozorňujeme predovšetkým kupujúcich, ktorí sa dajú nalákať na nízke ceny falzifikátov oproti originálnym výrobkom, že práve takýto falšovaný tovar svojou kvalitou, zložením a vyhotovením môže byť pre spotrebiteľa nebezpečný“, dodal Belan.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota