V nedeľu 26. marca otvorila slovenská multižánrová speváčka Andrea Zimányiová svojím koncertom už 56. ročník festivalu Malackej hudobnej jari. Diváci v kine si vypočuli piesne z jej debutového albumu Okno do duše, ale aj známe francúzske šansóny.

Foto: MCK

„Nevystupovala som síce v Malackách po prvý krát, ale naposledy to bolo niekedy 1. mája pod holým nebom. Dnes to bola moja premiéra v malackej  kinosále, je tu naozaj krásna akustika, bola som tu už raz ako divák pred mnohými rokmi, čiže som vedela, do čoho idem. Som veľmi rada, že sa nám podaril vybaviť takýto termín, dokonca v rámci Hudobnej jari, navyše, že festival otvárame,“  priznala speváčka po koncerte.


Trnavské rádio Tak akorát 2024

 

Keďže koncert Andrey Zimányiovej bol pomyselným otváracím gongom pre festival Malacká hudobná jar, spýtali sme sa, aký vzťah k tomuto obdobiu má: „ Narodila som sa na jar, dokonca v apríli, čiže pozitívny. Jediné, čo mi na tomto ročnom období prekáža, je alergia. Mám sennú nádchu, takže keď kvitnú topole, je to trochu obmedzujúce, ale inak jar mám veľmi rada. Priznám sa, že zimu a sychravé počasie neobľubujem, takže som veľmi rada, keď slniečko konečne vykukne.“

Jar je tu a s ňou aj Malacká hudobná jar. Želáme vám veľa príjemných kultúrnych zážitkov.

M. Binčík, foto: MCK


.

BM: Kralici