Decembrové hlasovanie diváckej ankety Strieborná prilba SZĽH po dvoch predchádzajúcich mesiacoch, v ktorých sa bojovalo o ocenenie až do samého konca, bolo tentoraz pomerne pokojné.

Foto: HK Skalica

Skalický kapitán Ľubomír Vaškovič si od začiatku pred prešovským útočníkom Jindřichom Abdulom vytvoril dostatočný náskok, tento neustále zvyšoval a nakoniec získal 1052 z celkového počtu 2396 hlasov, o 91 viac ako jeho najväčší konkurent.

Šikovné tridsaťročné krídlo sa postaralo o premiérový zisk striebornej prilby pre Záhorákov. Vaškovič je zároveň prvým kapitánom v histórii ankety, ktorý dostal toto ocenenie. Aktuálny kapitán Prešova Michal Kokavec sa síce stal októbrovým víťazom striebornej prilby, no v tom čase ešte nebol kapitánom mužstva.

Ľubomír Vaškovič sa ukázal ako pravý líder, keď v decembri doviedol Záhorákov do prvej štvorky. Dokázal sa presadiť aj v náročných zápasoch proti Michalovciam i Topoľčanom a dvoma asistenciami sa tiež podieľal na dôležitom víťazstve Skalice nad Detvou. Vyniká svojimi šikovnými rukami, ktoré mu v decembri pomohli zaknihovať 15 bodov za 5 gólov a 10 asistencií.

Foto: HK Skalica

Strieborná prilba SZĽH – december

  1. Ľubomír Vaškovič, Skalica, 1052 hlasov
  2. Jindřich Abdul, Prešov, 761 hlasov
  3. Erik Nitriansky, Topoľčany, 350 hlasov
  4. 4. Tomáš Škvaridlo, Detva, 196 hlasov
  5. 5. Roman Jurák, Trnava, 37 hlasov

Striebornú prilbu odovzdali Vaškovičovi pred piatkových stretnutím 1. SHL Skalica – Topoľčany.


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota