Záhoráci v krajskom derby nestačili na Trnavu. Skalica presvedčivo zdolala českého druholigistu. Zimný turnaj v Dubňanoch.

Záhoráci v krajskom derby nestačili na Trnavu

FK Senica – Trnava 0:2 (0:1)
Góly: 2. Košťál, 90. Kerlon.
Rozhodovali Španka – Otrubčák, Patka.
Senica: Šulla (46. Plach) – Mareš (70. Honchar), Pillár, Lukomirak, P. Ježdík – Blažek, Krč (46. Ajnadžič) – M.Kosorin, Šašinka, Brigant – Turyna (65. Červeňák)
Trnava: Jakubech (46. Vantruba) – Kadlec, Hladík, Banovič (25. Oravec), Čonka – Tomovič, Bello – Jirka (46. Schranz), Košťál (66. Kerlon), Gagnon (66. Mihálik) – Dubec (66. Yilmaz)

V drese Senice sa na ihrisku objavilo množstvo hráčov na skúšku a tak chvíľu trvalo, kým si niektorí hráči spoznali. Toho využila Trnava, keď už v 2. min. unikol Gagnon a jeho prihrávku poslal do prázdnej brány Košťál – 0:1. Aj v ďalšom priebehu „hrala“ najmä Trnava, ale bez výraznejších šancí. Seničania sa osmelili až po polhodine hry, keď po centri Briganta mal prvú nádejnú príležitosť Pillár, ale hlavou tesne minul bránku. Rovnako nemieril presne Šašinka. V 33. min. hlavičku Blažeka, ale jeho pokus stihla obrana Spartaka zblokovať na roh a úspešný nebol ani pokus Turynu. Na druhej strane mohol vedenie Spartaka navýšiť Dubec, ale Šullu neprekonal.

V druhom polčase už nebolo toľko vzruchu pred bránkami. Trnavčania síce mali miernu prevahu, ale bez výraznejšej šance. Keď sa už zdalo, že sa zápas skončí najtesnejším výsledkom, v 90. min. si loptu k priamemu kopu spred šestnástky postavil Kerlon a prekonal Placha – 0:2.

  

Skalica presvedčivo zdolala českého druholigistu

MFK Skalica – Prostějov 3:0 (2:0)

Góly: 20. Ľ. Ulrich, 28. (11) a 89. D. Šebesta.
Rozhodovali Tokoš – B. Dutka, Lapoš.
Skalica: Čikoš-Pavličko – Švrček, Majerník, Szocs, Mizerák, Hlavatovič, Pankaričan, Hruška, Vaščák, Ulrich, Šebesta (Fišan, Jakubek, Neoveský, Vrábel, Meszároš), tréner Jozef Kostelmík.

Skalica mala v zápase s českým druholigistom od začiatku prevahu a vytvárala si aj sľubné strelecké príležitosti. Skóre otvoril v 20. minúte Ľubo Ulrich a o osem minút pridal druhý gól z pokutového kopu Dano Šebesta – 2:0. Ďalšie množstvo šancí však ostalo nevyužitých. Aj po prestávke mala hra podobný priebeh, skóre uzavrel v samom závere svojim druhým gólom Dano Šebesta – 3:0.

 

Zimný turnaj v Dubňanoch

Dve mužstvá zo Záhoria, účastníci 5. ligy, absolvujú časť svojej zimnej prípravy na Zimnom turnaji v Dubňanoch. Vo vzájomnom zápase sa stretli hneď v prvom kole, úspešnejšia bola Nafta. 

1.kolo
Mokrý Háj – Gbely 1:2 (1:1)
Góly: J. Mucha – D. Nemec, vlastný (M. Rampáček).

Vo vyrovnanom stretnutí rozhodol o víťazstve vlastní gól Marcela Rampáčka, ktorý si po peknej krídelnej akcii Gbelanov v 84. minúte nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete.

V prvom polčase sa najskôr strelecky presadil po prihrávke Komárka Ján Mucha a Mokrý Háj viedol. Zvýšiť vedenie mohli Kopálek, Mucha, Valúch i Regásek. Góly nedali a tak prišiel trest. V 42. minúte sa však postavil k trestnému kopu Dominik Nemec a bolo 1:1. Diváci videli zápas veľmi slušnej úrovne, rýchly, kombinačný futbal, plný súbojov a rýchlych prechodov do útoku. Aj v druhom polčase, kedy sa rozhodlo v spomínanej 84.minúte.

Ďalšie výsledky turnaja: Dubňany – Rohatec 3:2, Hovorany – Milotice 3:8, Koryčany – Osvětimany 6:0


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota