V Dome kultúry v Senici vyhlásili najlepších športovcov mesta v kategóriách žiakov, dorastu, dospelých, kolektívov a trénerov v rámci galaprogramu Športovec roka 2016.

Po prvý krát bola ocenená aj osobnosť v kategórii reprezentant mesta a spoznali sme aj osobnosť, ktorú si zvolila v internetovom hlasovaní verejnosť v ankete o najobľúbenejšieho športovca za rok 2016.

„Cieľom mesta je vytvoriť pre šport také podmienky, aby sa občania vo svojom voľnom čase mohli plnohodnotne venovať pohybovým aktivitám a športovcom vytvoriť také podmienky, aby mohli v maximálne možnej miere rozvíjať svoj talent. A senickým športovcom sa naozaj darí. Medzi ocenenými boli nielen majstri Slovenska, ale aj Európy, či dokonca úspešní účastníci majstrovstiev sveta. Viem, že pre športovcov je dôležitý i výsledok, ale my fanúšikovia vieme oceniť i poctivý výkon a bojovnosť,povedal primátor mesta Branislav Grimm.

Galaprogram svojimi vystúpeniami spestrili vystúpenia tanečnej skupiny SCREAM a speváčky Tatiana Dvorská a Katarína Sadloňová. Večerom sprevádzal moderátor Martin Lidaj.

Žiaci

ŽIACI

Adela Sadloňová, karate: Zverenkyňa trénera Čulena z Hanko kai karate klubu Senica bola v minulom roku druhá na Grand Prix v Ostrave a tretia na Majstrovstvách ČR v Brne, v Pohári SNP v Ban. Bystrici, v Národnom pohári v Hodoníne i na Galanta Cup-e.

Martin Vyletel, futbal: Hráč FK Senica je reprezentantom SR do 15 rokov, pravidelný účastník regionálnych výberov.

Slávka Mihálová, tenis: Mladšia žiačka TK Senica vyhrala v roku 2016 tri turnaje v Bratislave, Brne a Dun. Lužnej vo dvojhre, vo finálebola v Levoči a na ďalších dvoch turnajoch bola v semifinále. Vo štvorhre bola dvakrát vo finále.

Adriana Obulaná, volejbal: Staršia žiačka SVM Senica je oporou svojho družstva. Je členkou reprezentačného výberu.

Dominika Grimmová, hádzaní: Staršia žiačka Záhoranu Senica, je výraznou oporou svojho družstva.

Tomáš Polák, plávanie: Člen Plaveckého klubu Aqua Senica na majstrovstvách SR získal dve bronzové medaily.

Laura Hečková, krasokorčuľovanie: Päťročná Seničanka sa korčuľovaniu venuje iba jeden rok. Vo svojej kategórii získala dve prvé miesta v Brne a tretia bola v Uherskom Brode.

Timotej Mešťánek, hokej: Šikovný útočník HK 91 Senica. Jeho výkony nezostali nepovšimnuté a začali sa o jeho zaujímať aj iné kluby. Pravidelne hráva za Skalicu.

Dorast

 DORAST

Filip Blažek, futbal: Hráč FK Senica už pravidelne hráva najvyššiu súťaž za mužov. Je reprezentant Slovenska U19.

Martin Čerňák, silový trojboj: Na majstrovstvách SR juniorov získal bronz, medzi mužmi dokonca striebro.

Michaela Jaborníková, volejbal: Kapitánka junioriek SVM Senica nastupovala aj za ženy v najvyššej súťaži.

Martin Kopáč, karate: Člen Hanko kai karate klub Senica vyhral v minulom roku turnaje v Pardubiciach, v Ostrave i v Kroměříži. Druhý bol v Žiline, v Hodoníne, v Brne i v Ban. Bystrici.

Michal Serdahely, plávanie: Člen Plaveckého klubu Záhorák Senica sa stal majstrom kraja na 100 m prsia a získal ďalšie štyri medailové umiestnenia.

Martin Gergel, hokej: Hráč HK 91 Senica. Hoci kadet je už najproduktívnejší v doraste. Je reprezentantom SR U16.

Dospelí

DOSPELÍ

Alžbeta Ovečková, karate: Členka Hanko kai karate klubu Senica je najúspešnejšia pretekárka klubu, ale aj Slovenska. V minulom roku získala už svoj jedenásty titul majsterky SR. Na Premier league v Salzburgu bola tretia, na majstrovstvách Európy seniorov vo Francúzsku piata a vyhrala Grand prix Slovakia seniorov.

Nicol Patáková, volejbal: V minulej sezóne v družstve Volejbalovej mládeže Senica bojovala o postup do extraligy žien na poste blokárky a smečiarky.

Michal Šulla, futbal: Je kapitánom FK Senica vo Fortuna lige. Jeho výkony si všimli aj zahraničné kluby, ktoré prejavili záujem o jeho služby.

Monika Gavorníková, karate: Je už 23 – násobnou majsterkou Slovenska, dvojnásobnou majsterkou Európy v tlaku na lavičke, vicemajsterka sveta i Európy Masters v silovom trojboji. V roku 2016 na majstrovstvách SR získala dve zlaté a bola aj absolútnou víťazkou v tlaku na lavičke a v silovom trojboji. Na ME Masters získala zlato a trikrát striebro a stala sa majsterkou Európy v tlaku na lavičke.

Juraj Hlávek, plávanie: V súčasnosti pôsobí v klube FTVŠ UK Bratislava. Na letných M – SR získal zlato na 50 a 100 m motýlik. Na zimných M – SR bol s tromi zlatými, striebrom a bronzom jedným z najúspešnejších účastníkov.

sezóna však nebola podľa jeho predstáv.

Jaroslav Kubíček, atletika: Člen Záhoráckeho Friškého Týmu, ktorý aj sám zakladal, sa venuje behu na stredné a dlhé trate. V roku 2016 obsadil 2. miesto na medzinárodných majstrovstvách Finančnej správy SR v maratóne, 3. miesto v tímoch v ultra behu Od Tatier k Dunaju a 6. miesto v Slovenskom pohári v maratóne.

Andrea Trimlová, hasičský šport: Členka Dobrovoľného hasičského zboru Senica v roku 2016 bola nominovaná do reprezentačného družstva Slovenska žien, ktoré na majstrovstvách sveta v Ostrave získalo bronz.

Michael Daniel, hokej: Odchovanec HK 91 Senica je jednou z opôr mužstva seniorov v 2. lige.

Jaroslav Brečka ml., dostihy: Ako jazdec dostihovej centrály Quirinus Farm reprezentuje Senicu i Slovensko vo viacerých krajinách. V Pardubiciach zvíťazil na mítingu Veľkej Pardubickej a umiestnil sa na najvyšších priečkach v dostihoch v Budapešti a v Bratislave. Medzi prekážkovými jazdcami amatérmi bol najlepší vo svojej kategórii na Slovensku, druhý bol v ČR a tretí v Maďarsku. Trénuje pod vedením otca Jaroslava Brečku st.

Bohuš Miča, kynológia: So psom Urri reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta v slovinskej Novej Gorici, kde družstvo vybojovalo zlaté medaily za titul majstra sveta. Na majstrovstvách SR jednotlivcov získal striebro.

Henrich Ravas, stolný tenis: Hrá za BC Senica 4. ligu majstrovstiev kraja s úspešnosťou 89 %. Na majstrovstvách senicko – skalickej oblasti obsadil 5. mieste.

Jaroslav Krč, streľba: Borec Športovo – streleckého klubu Kunov sa stal majstrom Trnavského kraja v streľbe z malokalibrovky, bol tretí v Slovenskej streleckej lige.

Severín Tokoš, turistia: Člen Klubu slovenských turistov je od roku 1984. Je aktívnym značkárom turistických chodníkov v našom regióne. V minulom roku sa podieľal na vyznačení nového turistického chodníka tradičného pochodu na počesť SNP.

Jarmila Mílová, Klub telesne postihnutých: Zúčastňuje sa spoločenských a športových aktivít, ktoré organizuje Slovenský zväz telesne postihnutých v Senici. V roku 2016 bola najúspešnejšiu športovkyňu v miestnej organizácii. Medzi ženami bola najlepšia v Senici a druhá v kraji.

Kolektívy

KOLEKTÍVY

TK Senica, tenis

V minulom roku si senické ženy vybojovali historický postup do extraligy. Družstvo tvoria Natália Schwarcová, Jana Svedková, Monika Machálková, Viktória Hránková, Kristína Kozáková, Adriana Kršková, Gabriela Bartošková, Monika Valachovičová a hrajúca kapitánka a trénerka Vlasta Přichystalová.

Ženy VMS Senica, volejbal

Družstvo žien v ročníku 2015/16 vyhralo 1. ligu a hralo baráž o postup do Extraligy žien, bohužiaľ neúspešne. Káder družstva: Simona Šurková, Michaela Jaborníková, Karin Stanková, Kristína Hílková, Nicol Patáková, Lucia Herdová, Klára Sakmárová, Erika Trizuliaková, Veronika Hrebíčková, Simona Jurková, Daniela Nemečkayová, Marika Orthová, Mária Bujdošová, Eva Michalicová, Ivana Bobeková, Simona Mikulíčková, trénerka Lenka Búzková.

DHZ Senica, hasičský šport

Pod vedením Milana Černáka starší žiaci vyhrali spoločnú súťaž cezhraničnej ligy Trnavského samosprávneho kraja a Juhomoravského kraja v zložení: Patrik Laho, Eduard Gabriel, Samuel Hokša, Daniel Hlavička, Ladislav Hlavička, Boris Jozefek, Adrián Junek, Bibiána Junková, Simona Mudrochová, Martin Chodúr.

FK Senica U15

V sezóne 2015/16 pod vedením Igora Pszotu a Patrika Malého obsadili 2. miesto v 1. lige starších

žiakov  U14 za Slovanom. Momentálne sú po jeseni o prví o šesť bodov pred Slovanom. Káder: Matúš Chropovský, Marek Bevelaqua, Filip Bocko, Filip Buchel, Jakub Buchel, Tomáš Fila, Šimon Gáth, Maxim Halaj, Michal Hecht, Samuel Hlaváč, Lukáš Jablonický, Ľubomír Ligás, Patrik Liška, Oliver Plott, Andrej Rampáček, Adrián Roman, Denis Romer, Viktor Šúrek, Martin Vyletel.

Starší žiaci HK 91 Senica

Senické hokejové nádeje pod vedením trénera Pavla Klečka vyhrali Gubalov pohár. Viacerí hráči z toho mužstva sú v nomináciách v mládežníckych reprezentačných výberoch. Káder: Patrik Kubina, Tomáš Otrubčák. Martin Hercog, Martin Gergel, Adam Pavelka, Adam Baran, Richard Ladislav, Marek Zloch, Lívia Kúbeková, Jakub Hessek, Adam Vlčák, Jaroslav Trotsenko, Masym Kondratenko, Stanislav Jakáb, Matej Kralčák, Richard Šeliga, Andrej Šimek.

Trenéri

TRÉNERI

Eleonóra Ličková, hádzaná

Družstvu mladších žiačok TJ Záhoran Senica odovzdáva skúsenosti nadobudnuté zo svojej úspešnej hádzanárskej kariéry, keď bola aj reprezentantkou Československa. Okrem mladších žiačok trénuje aj prípravku.

Jaroslav Rehuš, karate

Dlhoročný tréner vedie tréningy začínajúcich karatistov v Hanko kai karate klube, je aj jedným z najlepších rozhodcov Českého zväzu karate. Je jedným z najvyšších skúšobných komisárov Slovenského zväzu karate.

Dagmar Blažeková, Volejbalová mládež Senica

Z trénerskej lavičky radí a vedie zápasy už 33 rokov. Pravidelne sa so svojimi zverenkyňami zúčastňuje majstrovstiev SR v žiackych kategóriách, vlani boli mladšie žiačky tretie na majstrovstvách SR v MIDI volejbale.

Andrej Laho, PK Aqua Senica

Zakladateľ a tréner plaveckého klubu Aqua Senica. Na majstrovstvách SR i kraja jeho zverenci pravidelne obsadzujú medailové umiestnenia. Je tiež rozhodcom Slovenskej plaveckej federácie.

Jaroslav Brečka st., dostihový šport: Aj vo svojich rokoch sa stále teší výbornej kondícii. Ako tréner a jazdec dostihových koní mal úspešnú sezónu, stal sa druhým najlepším prekážkovým trénerom na Slovensku a najlepším prekážkovým jazdcom. Kone z jeho tréningu si v roku 2016 pripísali 13 víťazstiev. Ako jazdec na svojich koňoch vyhral 9 dostihov a ním trénovaná kobyla Meny Bay sa stala najlepším prútenkárom na Slovensku.

Eduard Šedivý

Reprezentant mesta Senica

Eduard Šedivý, hokej

Hráč HC Košice, odchovanec senického hokeja. Ako 15 – ročný v kategórii U18 získal 47 kanadských bodov. Hral v Kanade za Elliot Lake Bobcats v GMHL, kde v 40 zápasoch získal 51 bodov. Najvyššiu slovenské súťaž si zahral v dresoch SR U20, Žiliny, Piešťan a Košíc. Reprezentačnú premiéru mal pred dvomi rokmi na Arosa cupe vo Švajčiarsku, ktorú hneď okorenil aj premiérovým gólom. V súčasnosti bojuje o šancu na premiérový štart na majstrovstvách sveta. Eduard Šedivý je dôkazom toho, že ak sa niekto niečomu venuje poctivo, dokáže dosiahnuť veľa.

 

Najobľúbenejší športovec

Jaroslav Brečka ml.

Víťazom ankety o najobľúbenejšieho športovca mesta Senica za rok 2016 sa stal džokej Jaroslav Brečka mladší. Spomedzi 15 navrhnutých športovcov rozhodla o jeho víťazstve v ankete hlasujúca verejnosť. Celkovo sa zapojilo do ankety 1148 hlasujúcich, Brečkovi stačilo k víťazstvu 178 hlasov.


.

BM: Ustekana sobota