Seničania sa môžu opäť tešiť na obľúbené Farmárske trhy, ktoré si pre nich pripravilo Mesto Senica v spolupráci s Farmárske trhy s.r.o. Trhy sa rozložia na Námestí oslobodenia každý druhý štvrtok, prvý krát po zimnej prestávke už vo štvrtok (9.3.).


Nájdete tu mäsové výrobky z mangalice – klobásky, jaternice, huspeninu, oškvarky a pod., kváskový chlebík z Jahodnej, ktorý vydrží aj 4 dni čerstvý, k tomu oškvarkové pagáče a iné dobroty. Od p. Štrbovej si môžete kúpiť originál “štedrák”- koláč, ktorý má poschodia z maku, orechov, lekváru, tvarohu a znovu orechov, bábovku s lesným ovocím a orechmi, ďalšie a ďalšie originálne koláčiky.

Na trhoch kúpite aj pravú “májovú” bryndzu, skutočný ovčí syr /kravu nevidel/, či žinčicu. Aj korbáče a nite chutia inak ako zo supermarketu. K tomu domáce maslo, jogurty, vajcia, cestoviny, vínko z Modry – dokonca aj ríbezľové či jahodové, slané tyčinky s oškvarkami alebo cibuľkou. Pán Davídek príde ponúknuť snáď 50 druhov korenia a čajov, v ktorých určite nenájdete „dobroty“ typu glutamát a ešte Vám aj poradí, čo sa na čo používa. Od našich hostí z Rožňova pod Radhoštem kúpite aj moravské frgále, perníky od pána Pavloviča, med od včelára, sezónnu zeleninu, ale aj fazuľu, či slovenský mak, čo je dnes už rarita. Uvidíte aj sušené ovocie, domáce sirupy, či džemy a mnoho ďalších komodít, ktoré majú jedno spoločné – vypestovali a vyrobili ich ľudia, ktorí sa snažia robiť niečo slovenské a hlavne v kvalite, ktorá nie je obvyklá. Osobne sa s nimi môžete porozprávať, pochváliť ich či pohaniť, veď preto sú trhy trhmi.
Príďte pozrieť vo štvrtok 09. 03. 2017 na námestie, nenájdete tam žiadnu sieť ale zopár milých ľudí určite áno.
A keď máte záhradku a v nej nejaké prebytky, ktoré by ste chceli predať, zavolajte nám, nejako sa potlačíme.
Vaše farmárske trhy.


.
Toto je čítané

Bezplatné právne poradenstvo bude opäť aj v Malackách

Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie pripravuje bezplatné právne poradenstvo pre…

BM: Ustekana sobota