Futbalisti FK Senica sú jarnou šťukou Fortuna ligy a možno v nevhodnej chvíli vyšlo na nich voľno, keďže ich víkendovým súperom mala byť Myjava, ktorá sa pred jarnou časťou zo súťaže odhlásila.

Ilustračné foto

Po víťazstvách so Žilinou a v Trnave po dvoch týždňoch privítajú na svojom ihrisku v 11. marca o 17 hodine bratislavský ŠK Slovan, najslávnejšie mužstvo slovenskej futbalovej histórie, aj s bývalým kapitánom Záhorákov Tomášom Kóňom.

V senickom drese by sa mohol zase predstaviť kmeňový hráč Slovana Bratislava Juraj Kotula, ktorý je na Záhorí na hosťovaní.

„Na tento zápas sa veľmi teším. Neviem však, aká je dohoda klubov a či vôbec budem môcť nastúpiť,“ pripomína Kotula situáciu, kedy Slovan zakázal nastúpiť Jurajovi Piroskovi proti „svojmu“ mužstvu, keď bol v Senici zo Slovana na hosťovaní.

„Ak by som však nastúpiť mohol, určite by som odovzdal všetky sily v prospech klubu, za ktorý momentálne hrávam. Som rád, že mi bolo umožnené hrávať v Senici. Zišli sme sa tu skvelá partia mladých chlapcov a hoci sme nemali mnoho času na zohrávanie sa, sadli sme si povahovo, čo sa prejavilo napokon aj na ihrisku,“ hovorí Kotula a dodáva: „Nehovorím, že sme herne boli lepší, no hrá sa na góly a tie sme dali my. V Trnave sme mali kusisko šťastia, no so Žilinou sme podľa môjho názoru vyhrali zaslúžene.“

Jeho Slovanu pomohlo odstúpenie Myjavy znížiť stratu na vedúcu Žilinu o päť bodov a nepriamo k  zníženiu straty o ďalšie tri body dopomohla aj Senica. „Samozrejme že moje futbalové srdce patrí Slovanu, no do tohto zápasu pôjdeme s jasným úmyslom čo najviac Slovan potrápiť. Bolo by skvelé, ak by sme našu víťaznú sériu natiahli, no aj remíza by bola pre nás skvelým výsledkom. Skvelé by bolo 1:1 a ja by som dal gól Záhorákov do siete Slovana,“ zasníval si „dočasný“ Záhorák Juraj Kotula.


.

BM: Kralici