Holíčania nastúpili (11.3.) na svoj historicky prvý zápas play-off na domácej palubovke. Súperom v tomto zápase bolo znovu družstvo z Partizánskeho, ktoré po rozhodnutí SBA nakoniec mohlo zápas odohrať. Zámer domáceho družstva bol jasný. Výhrou ukončiť sériu a posunúť Holíč do semifinále II. ligy Západ.

I. kolo play-off – zapas č. 2
MŠK BO Holíč – Iskra Partizánske 103:42 (polčas 45 : 28)
Body + zostava Holíča: Rozboril 7,  Malčic 16,  Došek 12,  Bačík 14,  Hanusek 28,  Mihaliska 4, Jaborník 16, Snopko  6,  Ľ.Marenčík
Tréner: Ľ. Marenčík
Body Partizánskeho: Zemba 18, Horňan 12

Prvú štvrtinu sa domáci hráči pomaly rozbiehali a vyhrali ju len o 1 bod. V druhej štvrtine však zabrali v obrane a následnými rýchlymi protiútokmi kontrovali v útoku. Takouto umnou hrou sa im podarilo vybudovať polčasový náskok 17 bodov. Do druhého polčasu nastúpilo družstvo s odhodlaním prekonať hranicu 100 bodov a pobaviť tak prítomných divákov. Odhodlanie sa postupne začalo pretavovať v skutočnosť, keďže Holíčania hrali rýchly basketbal a obrana fungovala ako mala. Náskok sa postupne navyšoval a po treťom dejstve skončil až na priepastných 28-bodoch. Posledne dejstvo bolo v jasnej réžii domácich hráčov, ktorí dokonca nedovolili hosťom streliť ani jeden bod! Tento skvelý priebeh vyvrcholil na konci posledného dejstva, keď Holíčnia prvý krát v tejto sezóne na domácej palubovke prelomili magickú hranicu 100 bodov. Družstvo Holíča si teda vďaka tímovému zodpovednému výkonu pripisuje druhú výhru v sérii, čo v konečnom dôsledku znamená postup do semifinále. Ďakujeme Mestu Holíč, sponzorom a  všetkým fanúšikom za ich podporu!!!

Mario Jaborník


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota