V Malackách na Bernolákovej ulici otvoria v piatok (17.3.) zrekonštruovaný pavilón Materskej školy, v ktorom začnú od budúceho týždňa naplno fungovať dve triedy.

Vedenie mesta zároveň prijalo rozhodnutie, že do škôlky navyše prijme ďalších 27 detí, ktoré vek 3 roky dovŕšia až v júni.  Samospráva Malaciek teda nemá problém s umiestňovaním detí do MŠ, čo je v rámci Slovenska výnimočné.

 

Pavilón bol v havarijnom stave a niekoľko rokov sa nepoužíval. Jeho kompletná oprava sa začala v októbri 2016.  Z pôvodnej budovy sa zachoval iba pôvodný železobetónový skelet a strešná konštrukcia; všetko ostatné, vrátane rozvodov, je nové (steny, obklady, izolácie, vnútorné vybavenie). Novú tvár dostalo aj okolie pavilónu, kde pribudla nájazdová rampa pre kočíky či nové chodníky.

 

Materská škola v Malackách má 6 elokovaných pracovísk: na uliciach Bernolákova, Hviezdoslavova, Jána Kollára, Rakárenská, Štúrova a Záhorácka. Vlani v lete bol zrekonštruovaný hlavný pavilón MŠ na Bernolákovej. Aktuálne sa pripravuje verejné obstarávanie na rekonštrukciu MŠ Hviezdoslavova, cez letné prázdniny sa plánuje zateplenie budovy na Rakárenskej a do konca tohto roka by mala byť dokončená rekonštrukcia areálu na Bernolákovej. Za predchádzajúce dva roky sme investovali do materskej školy milión eur, čo je historicky najvyššie číslo. Tento rok počítame so sumou okolo 450 tisíc. Splácame tak modernizačné dlhy, keďže v tomto smere sa dlhé roky neinvestovalo, a navyše škôlka patrí medzi naše priority,“ povedal primátor Malaciek Juraj Říha.

 

Ľubica Pilzová, hovorkyňa mesta Malacky


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota