V dňoch od 10. do 12. marca 2017 sa v Malackách uskutočnila jedna z najväčších športových udalostí roka, a to už 7. ročník súťaže v stolnom tenise International Slovak Open Malacky, v ktorej súperili najmladší a mladší žiaci a žiačky.

 

Turnaj organizoval klub MSK Malacky z poverenia Slovenského stolnotenisového zväzu a pod záštitou primátora mesta Malacky Juraja Říhu. Riaditeľom turnaja bol predseda klubu MSK Malacky Jaromír Truksa, hlavným rozhodcom turnaja bol Jaroslav Freund.

Išlo už o tradičný medzinárodný turnaj v stolnom tenise mládeže do 11 a do 13 rokov, ktorý patrí medzi 5 najväčších turnajov v tejto kategórii v Európe. Podobné turnaje ako v Malackách sa organizujú len v mestách Záhreb, Štrasburg, Linz a Budapešť. Organizačne je turnaj Slovak Open Malacky jedným z najprestížnejších a športovo najsilnejších turnajov uvedenej kategórie. Súťaž je otvorená pre všetky národné asociácie, regionálne delegácie a kluby. V Malackách privítali tento rok rekordný počet až 196 mladých hráčov a takmer stovku trénerov z 12 krajín. Po prvýkrát malo svoje zastúpenie nielen na „malackom“ turnaji, ale celkovo na Slovensku tiež exotické Mexiko. Do Malaciek zavítalo aj množstvo rodičov a fanúšikov stolného tenisu.

Turnaj otvoril v piatok v ranných hodinách primátor mesta Juraj Říha. Po naživo zaspievanej slovenskej hymne odštartovali súťaže v piatok aj v sobotu od ranných až do neskorých večerných hodín. Semifinálové a finálové zápasy štvorhier a dvojhier boli odohrané počas v nedeľného dopoludnia. Výpravy sa rozlúčili v nedeľu popoludní. Z dôvodu vysokého počtu účastníkov sa hralo na 20 stoloch v Športovej hale Malina a na ďalších 6 stoloch v stolnotenisovej hale klubu MSK Malacky. Zúčastnené krajiny –  Rakúsko, Bielorusko, Belgicko, Česká republika, Nemecko, Holandsko, Maďarsko, Írsko, Litva, Mexiko, Španielsko a Slovensko boli nadšené silnou kvalitou turnaja a vysokou úrovňou hráčov a hráčok. Vysoký kredit turnaja zabezpečovala takmer päťdesiatka kvalifikovaných rozhodcov. Po prvýkrát sa turnaja zúčastnili tiež rozhodcovia z Českej republiky. Spokojnosť bola aj s organizáciou podujatia a viaceré delegácie prejavili záujem o účasť aj v nadchádzajúcom ročníku. Priateľská a rodinná atmosféra turnaja len potvrdila heslo turnaja – My sme tu doma. V Malackách sa tak naozaj cítili všetci zúčastnení.

Spolu bolo udelených až 96 pohárov a medailí, kedy okrem súťaže družstiev, štvorhier a dvojhier boli udelené ceny tiež v súťaži útechy v kategórii dvojhier. Veľmi nás teší, že na turnaji opätovne štartovali členovia klubu MSK Malacky Sára Bilkovičová, Bianka Polakovičová, Ema Biksadská, Vanda Vanišová, Viktor Kopec a Richard Kucmen. Naši hráči sa nestratili medzi zahraničnou elitou, predviedli veľmi dobré výkony, za ktoré im patrí vďaka. Stolný tenis má v Malackách dlhú a úspešnú históriu, a práve tieto deti sú nádejou, že bude rovnako úspešne pokračovať.

Výsledky turnaja aj odkaz na fotogalériu nájdete na www.malacky-open2017.webnode.sk.

Jaroslav Freund


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota