Dnes sa na futbalovom štadióne v Senici odohrá medzištátne stretnutie reprezentácií do 20 rokov medzi Slovenskom a Srbskom, ktoré je majstrom sveta v tejto vekovej kategórii. Začiatok stretnutia je o 17. hodine.

Samuel Mráz a Henrik Ravas

V reprezentačnom drese Slovenska budú čakať sa svoju príležitosť dvaja odchovanci FK Senica, brankár anglického Derby Conty Henrik Ravas, rodák z neďalekých Rybiek a Malačan Samuel Mráz, ktorý len v zimnom prestupovom termíne si to zo Senice namieril do Žiliny.

Aj realizačný tím sa len tak hemží Záhorákmi. Tréner Pavel Hapal so svojim asistentom Otom Brunegrafom pôsobili v klube FK Senica, tréner brankárov Pavel Kamesch päť rokov obliekal senický dres v najvyššej súťaži i v Európskej lige a Peter Boďo ako hráč pôsobil v neďalekých Šajdíkovych Humenciach.

Pred stretnutím sme sa spýtali brankára Henricha Ravasa na jeho pocity z tejto reprezentačnej akcie.

 

Vrátil si sa do prostredia, kde si futbalovo vyrastal. Potešila ťa nominácia do reprezentácie?
Veľmi ma potešila. Je to pre mňa sen a obrovská pocta nosiť náš znak na hrudi. Veľmi som šťastný, že mám tú príležitosť reprezentovať a byť s tímom. Taktiež to je pre mňa o čosi špeciálnejšie, že tento zraz a zápas sú v prostredí, v ktorom som vyrastal.

Veríš, že v zápase so Srbskom dostaneš šancu?
Dúfam, že sa tak stane. Samozrejme je to na trénerovi, on o tom rozhoduje. Čo môžem spraviť je len sa  najlepšie pripraviť na to, čo príde.

Príde ťa niekto na štadión povzbudiť ? Rodina, kamaráti, bývalí spoluhráči zo Senice či Myjavy ?
Viem, že sa na zápas chystá najbližšie rodina, prídu kamaráti a známi z Rybiek. Verím však, že celé mužstvo príde povzbudiť čo najviac Záhorákov.

Brankársku dvojicu tvoríš s Trnavčanom Jakubechom. Ste súperi, alebo si navzájom fandíte?
Určite si navzájom fandíme. Som rád, že s ním môžem spolupracovať. Sledujem Fortuna ligu z Anglicka a viem, že podáva výborné výkony v Trnave a je veľmi kvalitný brankár. Dá sa povedať, že tvoríme takú „brankársku úniu,“ kde sa snažíme si navzájom pomôcť a povzbudiť sa k lepšiemu výkonu.

Po asociačnom termíne sa vraciaš do Anglicka. Aké sú tvoje ambície v kolíske futbalu?
Chcel by som sa stále zlepšovať a pracovať na sebe, či už po fyzickej, technickej alebo psychickej stránke. Taktiež by som chcel v zápasoch a na tréningoch do konca sezóny podávať stabilné výkony, pomôcť mužstvu v lige a viac sa ešte priblížiť k A – mužstvu, s ktorým už aj niekedy trénujem. Ale chcem byť tiež čo najlepšie pripravený na to, čo sa mi v budúcnosti pritrafí, alebo môže pritrafiť.


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota