V sobotu (25.3.) sa odohral 2 zápas semifinále medzi Holíčom a Nitrou. Holíč tento krát nastúpil na domácej palubovke a to v plnom počte.

Domáci namotivovaní hráči nechceli nechať nič na náhodu a začali zápas vo vysokom tempe. Tato taktika na súpera platila a domáci sa ujali vedenia už v úvodných sekundách stretnutia. Vďaka premeneným trojbodovým pokusom a rýchlym protiútokom vyhrali Holíčania prvú štvrtinu o 9 bodov. V nasadenom tempe sa pokračovalo aj druhú štvrtinu. Holíčania výborné bránili a využívali svoje rýchle kombinácie na natiahnutie náskoku. Náskok sa do polčasu podarilo natiahnuť na 21 bodov. Na tretiu štvrtinu nastupovali domáci hráči sústredene a odhodlane, keďže ju v prvom zápase na palubovke Nitry prehrali. Toto však Holíčania na domácej palubovke nechceli pripustiť a podľa toho sa aj hralo. Domáci hráči podávali vynikajúci výkon v obrane a v útoku hrali tímovo a s prehľadom. Náskok sa po tretej štvrtine podarilo natiahnuť na priepastných 30 bodov. Štvrtá štvrtina teda už mala byt len o dohratí stretnutia, ale domáci to tak vôbec nevnímali. Výbornou hrou v obrane ukazovali, že nedovolia súperovi jednoducho skórovať a náskok nedovolia skresať. V takomto duchu sa niesla cela štvrtá štvrtina a Holíčania ju a nakoniec aj cely zápas vyhrali o 32 bodov. Vďaka patri všetkým domácim hráčom, ktorí do zápasu nastúpili s bojovným srdcom a počas celého zápasu ukazovali perfektne nasadenie v obrane. Ďalej ďakujeme Mestu Holíč, všetkým naším sponzorom a fanúšikom. Holíč je teda vo finále 2. ligy a zabojuje vo finále proti súperovi z Levíc. Postup do finále zabezpečil Holíčanom tiež účasť vo Finál- four, ktoré by sa malo konať prvý víkend po Veľkonočných sviatkoch. Ďakujeme všetkým za podporu!!!

 

MŠK BO Holíč – BK EXIT Nitra 86:54 (polčas 49:28)
Body + zostava Holíča: Rozboril 3, Snopko 14, Malčic 7, Rypák, Došek, Bačík 14, Hanusek 21, Mihaliska, Jaborník 27, Zajároš, Marenčík O., Marenčík L.
Tréner: Marenčík L.
Body Nitra: Štarke 17, Darnadi 14

Mario Jabornik


.

BM: Ustekana sobota