Majstrovstvá Európy dorastencov, juniorov a kategórie starších juniorov do 21 rokov (U21) hostilo tento rok hlavné mesto Bulharska – Sofia. Predstavilo sa tu 1147 reprezentantov z 50 krajín Európy.

Kategóriu staršie juniorky do 21 rokov reprezentovala za Slovenskú republiku Alžbeta Ovečková, ktorá je slovenskou jedničkou v súťaži kata už aj medzi seniorkami. V Sofii patrila k favoritkám na zisk niektorej z medailí. Svoju výkonnosť ukázala už v prvom kole, v ktorom výsledkom 5:0 deklasovala Holanďanku Sachu Kruijer. Druhé kolo bolo pre Ovečkovú veľmi ťažké. O postup do ďalšieho kola sa prebojovala proti nej držiteľka bronzovej medaily z Majstrovstiev sveta, Francúzka Laetitia Feracci. Krásny súboj však opäť vyznel v prospech pretekárky zo Slovenska v pomere 3:2. V boji o postup do semifinále sa k Ovečkovej prebojovala reprezentantka z Anglicka Natalie Payne. Alžbeta opäť skvele zacvičila , jej výkon bol minimálne o triedu lepší ako výkon jej súperky, a tak sa očakával výsledok 5:0 pre Slovenku. Obrovské prekvapenie pre všetkých bol výsledok v pomere 3:2 pre Angličanku, čo vyvolalo diskusiu aj v rozhodcovskej komisii o výsledku zápasu. Rozhodnutie rozhodcov je však nezvratné a znamenalo stop do ďalších bojov pre slovenskú reprezentantku.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Momentálne Alžbetu Ovečkovú čakajú seniorské súťaže, prvá 17. – 19. marca Karate 1 Premier League v Holandskom Rotterdame, 25. – 26. marca Grand Prix Slovakia v Bratislave a napokon ďalšia súťaž zo série Karate 1 Premir League v Dubaji. Výsledky z týchto súťaží určia, kto bude reprezentovať Slovensko na seniorských Majstrovstvách Európy, ktoré sa budú 2. – 7. mája v Tureckom meste Kocaeli. Veríme, že v súťaži kata ženy to bude rodáčka zo Šaštín-Stráží, odchovankyňa senického Hanko Kai Karate Klubu, Alžbeta Ovečková.

R.B.


.

BM: Festival Záhrad