Slnečné dni vytiahli na cesty aj zvýšený počet motocyklistov. Polícia v okrese Senica zasahovala počas víkendu pri 2 dopravných nehodách s účasťou motocyklistov. Pre motocyklistku sa, žiaľ, jazda skončila tragicky.

V nedeľu (2.4.) o 13.25 h došlo k nehode na ceste III. triedy na križovatke Buková, Plavecký Peter a Prievaly (okr. Senica). 27 ročná motocyklistka z okresu Dunajská Streda jazdila na motocykli Suzuki za osobným autom Kia Sportage. Vodič auta sa blížil k zúženej vozovke v oboch smeroch, kde zastavoval, nakoľko mu z dopravného značenia vyplývala povinnosť dať prednosť protiidúcemu vozidlu. Vodička motocykla za zatiaľ presne nezistených okolností narazila do zadnej časti Kie. V dôsledku zrážky bola odhodená do protismeru, kde do nej narazil prichádzajúci VW Golf. Mladá vodička utrpela pri nehode zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Okolnosti obidvoch dopravných nehôd vyšetruje polícia ako prečin usmrtenia.

Pri obci Cerová, časť Rozbehy, spadol motocyklista na ceste. Predbežne s ľahkými zraneniami bol prevezený do nemocnice v Skalici.


Malacké pohľady Knihy.Zahori

 

Polícia pripomína, že motocyklisti sa po rýchlom nástupe slnečných dní stali neodmysliteľnou súčasťou cestnej premávky, pričom ich počet na cestách bude stále stúpať. Vzájomná ohľaduplnosť a obozretnosť by mali byť samozrejmosťou, podobne ako aj stopercentná koncentrácia a sledovanie situácie v cestnej premávke. Motocyklistom odporúčame, aby nepreceňovali svoje schopnosti a dostatočne sa na sezónu pripravili, najmä s ohľadom na jazdné vlastnosti motocyklov.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota