V piatok (24.3.) sa žiaci ZŠ a študenti Gymnázia zo Spojenej školy sv. F. Assiského zúčastnili festivalu  a prehliadky divadelných hier – muzikálov v anglickom jazyku v Brne. Vystupovali v divadle BARKA s hrou od Oscara Wildea „The Selfish Giant.“

Naši študenti si počínali veľmi dobre, publikum ich ocenilo búrlivým potleskom. Vystupovať v ozajstnom divadle,  spoznávať jeho zákulisie a tajné zákutia bolo pre všetkých veľkou výzvou a radosťou.

Pozvanie do divadla Malačania dostali od svojej partnerskej školy BIGY – Biskupského gymnázia v Brne, s ktorou majú dlhoročnú spoluprácu. Veria, že naštudovaním hry v anglickom jazyku pomôžu žiakom a študentom rozvíjať ich talenty a zážitkovou metódou ich motivovať k pozitívnemu učeniu sa anglického jazyka.

Uvedený príbeh má veľké čaro a chuť jesennej záhrady s prekrásnou prírodou, avšak devastovanou sebeckým obrom a Zimou, ktorá si tam chce urobiť svoje večné kráľovstvo. Každá rozprávka v sebe skrýva symboliku. Čo dokáže urobiť zo sebeckého obra citlivú, ľudskú bytosť, ktorá sa napokon hrá s deťmi a nad smrťou ktorej všetci smútia? Na to si musí odpovedať každý sám. Všetci sa občas správame ako „The Selfish Giant“, ale všetci máme šancu polepšiť sa. Ako to urobíme, záleží na nás. V divadelnej hre sa striedalo hovorené slovo, tanec a veľa hudby. Štyri ročné obdobia podfarbila prekrásna hudba Vivaldiho. Veríme, že po hrách „Cinderella“Popoluška v anglickom jazyku „Selfish Giant“ nebolo posledným vystúpením, ale naštudovanie anglického divadla bude mať svoje pokračovanie.

Spojená škola sv. F. Assiského

 


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota