Počas víkendu (8.-9. apríl) sa v Kunove uskutočnilo prvé kolo slovenskej ligy v ultimate frisbee. Ultimate liga SAF je séria turnajov, ktorých hlavný cieľ je rozvoj klubov.

Horný rad sprava: Ján “Šani” Švarc, Dominik Cibula, Matej “Sury” Surový, Peter “Bicman” Cibula, Mário Polák, Jakub Bartoň, Matej Rybársky, Martin “Cibi” Cibula, Richard Mička, Jakub “Kocka” Hladík, Urban Sivák Dolný rad sprava: Marcela “Maca” Macková, Petra Cicáková, Lucia “Luc” Pekárová, Timotea Milotová, Žaneta Pavlovská, Bianka “Bia” Péčiová, Pavol “Cvaco” Vaca.

Preto počas víkendu bolo možné vidieť množstvo nových usmiatych tvárí a počas celého turnaja panovala dobrá nálada. Počasie bolo pestré (od “smoklenia”, cez vietor až po letný výpek) a tak bolo možné vidieť množstvo rôznych herných stratégií.

Na turnaj sa nám podarilo zohnať 1 český tím, 7 slovenských a zo senických hráčov sme zostavili 2 tímy – Kus Plastu A a B.
Kus Plastu A tím mal za cieľ sa zohrať na Majstrovstvá Slovenska v kategórii mix, ktorých sa zúčastní v júni, Kus Plastu B tím slúžil na rozvoj nových nádejí Kusu Plastu. Výsledkom ani jeden zo senických tímov dieru do sveta nespravil, no A tím vyhral cenu Spirit of the Game (cenu za najférovejší tím) a B tím v tomto hodnotení skončil na druhom delenom mieste s U.F.O. Špačince.

Víťazným tímom turnaja sa stali U.F.O. Špačince, ktorý vo finále zdolali prekvapenie turnaja Paskudy Sabinov. Tretie miesto získal tím Outsiterz z Bratislavy, keď potvrdili skupinové víťazstvo nad Baník lásky Prievidza.

 

Celkové poradie

1. U.F.O. Špačince
2. Paskudy Sabinov
3. Outsiterz Bratislava
4. Baník Lásky Prievidza
5. Leftovers Brno
6. KeFear Košice
7. Kus Plastu A Senica
8. Mental Discorders Bratislava
9. North Side Turzovka
10. Kus Plastu B Senica

 

Poradie v Spirit of the Game:

1. Kus Plastu A Senica
2.-3. Kus Plastu B Senica
U.F.O. Špačince
4. Outsiterz Bratislava
5. Baník Lásky Prievidza
6.-7. Paskudy Sabinov
North Side Turzovka
8.-9. KeFear Košice
Mental Discorders Bratislava
10. Leftovers Brno

 

 

Marcela Macková


.

BM: Kralici