Holíčania vycestovali na turnaj FINAL 4 takmer v plnej zostave. V prvom zápase nastúpili proti družstvu z Košíc. Super, ktorý sa umiestnil na 2. mieste po play-off na Východe, bol pre Holíčanov veľkou neznámou.

Zápas sa hral už od začiatku vo vysokom tempe a obidve družstva sa spoliehali viac na útočnú aktivitu. Za všetko hovorí finálny výsledok. Družstvo z Košíc premenilo skoro každú strelu, ktorú na kôš Holíča vyslalo. Holíčania kontrovali najmä rýchlymi protiútokmi a hrou spod koša. Posledné dejstvo zápasu bolo veľmi vyrovnane. Holíčania sa dotiahli na rozdiel jedného koša, no v poslednej sekunde zápasu nepremenili strelu, ktorá by znamenala vyrovnanie a následné predĺženie. Šťastie teda stalo na strane súpera, ktorý sa touto výhrou prebojoval do finále.

Na zápas o celkove 3. miesto nastúpili Holíčania proti rivalovi z Levíc. Tu už však Holíčania vedeli, aký spôsob hry zvoliť a držali sa tejto stratégie cely zápas. Super z Levíc využíval svoju podkošovú silu. Holíčania vsadili predovšetkým na rýchle kombinácie a kolektívnu hru. Zatiaľ čo prvý polčas patril súperovi z Levíc, tak druhý polčas už bol jednoznačne v réžii Holíčanov. Vďaka umnej hre a bojovnosti doviedli zápas do víťazného konca, a tým si teda vybojovali celkove 3. miesto. Holíčania preukázali počas celého zápasu skvelú bojovnosť a tímovú hru, za čo patri všetkým hráčom veľká vďaka. Poďakovať je treba aj organizátorovi BKM Dastet Krompachy, ktorý odviedol skvelú prácu a turnaj prebehol na vysokej úrovni. Nakoniec ďakujeme Mestu Holíč, všetkým naším sponzorom a fanusikom za podporu počas celej sezóny! Tato sezóna sa zapíše veľkými písmenami do histórie nášho klubu ale i Mesta Holíč!

 

Semifinále
BK UVL Košice – MŠK BO Holíč 92:89 (polčas 46 : 46)
Body + zostava Holíča: Rozboril, Snopko 30, Malčic 13, Marenčík L., Došek 8, Bačík 6, Hanusek 20, Mihaliska, Jaborník 12, Zajároš

o 3. miesto
BK Levickí Patrioti “B” – MŠK BO Holíč 77:87 (polčas 41 : 37)
Body + zostava Holíča: Rozboril 7, Snopko 23, Malčic 6, Marenčík L., Došek 10, Bačík 6, Hanusek 23, Mihaliska, Jabornik 12, Zajároš

Konečné poradie

  1. miesto – BKM Dastet Krompachy
  2. miesto – BK UVL Košice
  3. miesto – MŠK BO Holíč
  4. miesto – BK Levickí Patrioti “B”

 Mario Jabornik

 


.

BM: Ustekana sobota