Postupový pavúk zviedol proti sebe v semifinále vlaňajších finalistov, zlatých i strieborných medailistov minulého ročníka. História sa tentoraz neopakovala a úspešnejší boli Záhoráci, ktorí si vybojovali finálovú účasť po pomerne hladkom víťazstve 3:1 na zápasy, keď ani raz neprehrali v riadnom hracom čase.

Kanonier Richard Válek (č. 9) sa v dvoch domácich zápasoch presadil štyrikrát.

Ich finálovým súperom bude jeden z dvojice Ružinov – Kežmarok, kde je priebežný stav 2:2 na zápasy a rozhodujúci zápas sa bude hrať v Kežmarku. Nech už bude finálovým súperom hocikto zo spomenutej dvojice, isté je, že obaja budú zo spodnej polovice pavúka, mužstiev ktoré po základnej časti skončili na 5. – 8. mieste. Skalica spozná svojho súpera o týždeň a nech to bude jeden či druhý, Skalica bude finále začínať na ihrisku súpera.

Extraliga play off

  1. zápasy

Hokejmarket Skalica – Martin 3:2 (0:0, 1:1, 2:1), stav série 2:1
Góly: 22., 33. a 45. Válek – 26. Drábik, 31. Tomka.
Rozhodovali Pavela – Kralovič.

Domáci boli iniciatívnejší, no Rampáček v sľubnej šanci neuspel. Hostia postupne zobrali aktivitu do vlastných rúk, no ani oni domáceho brankára neprekovali a tak úvodná tretina skončila bez gólov.

Do druhej tretine vstúpili aktívnejšie Skaličania a v 22. minúte ich dostal do vedenia Válek – 1:0. Gól domácich uspokojil a keď Daniel nevyužil šancu na zvýšenie, hostia v 26. minúte vyrovnali Drábikom na 1:1. Domácich mohli dostať do vedenia Zelenka i Válek, no nemali presnú mušku.

Záhoráci zaspali úvod tretej tretiny, za čo ich po 18 sekundách potrestal Tomka – 1:2. Našťastie pre domácich už po dvoch minútach svojim druhým gólom vyrovnal Válek na 2:2. Záver už patril domácim, mali niekoľko možností na rozhodnutie, no podarilo sa to až 32 sekúnd pred koncom Richardovi Válkovi, ktorý tak uzavrel svoj hetrik gólom na 3:2 a vybojoval pre domácich výhodu postupového mečbalu. Najlepší kanonier po základnej časti sa tak strelecky presadil v pravý čas.

 

Ďalší semifinálový zápas: Ružinov – Kežmarok 4:2, v sérii 2:1

 

  1. zápasy

Hokejmarket Skalica – Martin 5:2 (2:0, 1:2, 2:0), konečný stav série 3:1
Góly: 6. Lantoš, 8. Válek, 24. Smetana, 41. Rampáček, 43. Škadra – 26. Fodrek, 29. Kollár.
Rozhodovali Krist a Hatala.
Skalica: Komenda (Petrovič) – Zelenka, Salajka, Miklík, Sobol, Daniel, P. Smetana – Rampáček, Vadík, Holaza, Martinusík, Škadra, R. Smetana, Válek, Lantoš, Romančík, Janáč, Čulen.

Skalica ak chcela do finále a nechcela cestovať na rozhodujúce stretnutie do Martina, musela v tomto stretnutí vyhrať. V rovnakej zostave ako v treťom zápase sa s vervou pustila do súpera a pomerne rýchlo dala dva góly, keď v 6. minúte otvoril skóre Vlado Lantoš a po necelých dvoch minútach pridal sobotňajší hrdina Rišo Válek aj druhý gól – 2:0. Táto situácia prinútila hostí otvoriť hru, no do šancí sa nedostávali.

Hneď na začiatku druhej tretiny nevyužili hostia presilovku a vzápätí ani domáci. Rozumná hra domácich nedávala súperovi šance a v 24. minúte pridali dokonca tretí gól, ktorého autor bol Rado Smetana – 3:0. Domáci povolili v ostražitosti, čo už za necelé dve minúty potrestal gólom na 3:1 Fodrek a o tri minúty dal kontaktný gól Kollár – 3:2.

Na začiatku tretej tretiny oslabil domácich Martinusík, no hostia početnú výhodu nevyužili a Martinusík hneď po skončení trestu mal šancu na štvrtý gól, no neskrotil loptičku. Až v 41. minúte sa to podarilo Milanovi Rampáčkovi a domáci viedli opäť o dva – 4:2. O dve minúty pridal Marek Škadra aj piaty gól a definitívke obral Martin o možnosť obhajoby – 5:2.

 

Ďalší semifinálový zápas: Ružinov – Kežmarok 0:3, v sérii 2:2


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota