Víkend (5.-7.5.) strávil Seničan Juraj Hlávek v Bratislave na Pasienkoch na medzinárodných plaveckých pretekoch ORCA CUP. Spomedzi 750 účastníkov z 15 krajín sa mu podarilo dostať na stupne víťazov.  Na štart niektorých disciplín sa tu postavili aj olympijský účastníci.

V piatok (5.5.) sa Juraj Hlávek postavil na stupeň najvyšší a to v disciplíne 100m motýlik. “Skoro rok som sa nevedel v tejto disciplíne pohnúť dole s časom. V piatok sa mi to podarilo a v novom osobnom rekorde a najrýchlejšom čase v tomto roku na Slovensku som prekvapivo vyhral finále s časom 55,24 s,” povedal pre Záhorí.sk Juraj. Úspech ho opäť naštartoval a po dlhom roku sa cití vo forme. 

Vo vedľajšej disciplíne 200 m motýlik sa v sobotu (6.5.) dostal ako 6. do finále. Sobota bola pre Juraja rozplavba na nedeľu, kedy ho čakala jeho silnejšia disciplína 50 m motýlik. Tam skončil tretí na úrovni jeho osobáku a od prvého ho delili “nechty” 0,10 s.

 

“Môj subjektívny dojem je,  že som plával nad očakávania svoje i trenérove. Tieto preteky boli iba priebežný tréningový ukazovateľ a vrchol mojej sezóny bude až na Veľkej cene Slovenska na konci mája,” dodal po medzinárodných plaveckých pretekoch Juraj Hlávek.

Robím, čo ma baví – Juraj Hlávek: Patrím medzi plavcov, ktorí potrebujú pretekársku atmosféru


.

BM: Kralici