V rozlúčkovom stretnutí so sezónou 2016/2017 vyhrali futbalisti FK Senica v krajskom derby nad Spartakom Trnava najtesnejším rozdielom 1:0, čím zaokrúhlili počet svojich víťazstiev v najvyššej súťaži na rovných 100.

Svojmu súperovi ním zobrali aj posledné nádej na vybojovanie si miestenky do pohárovej Európy. Rozhodujúci gól dal Alan Kováč, ktorý rozhodol aj predchádzajúce stretnutie na súperovom ihrisku, kde vyhrala Senica rovnako 1:0.

 

FK Senica – FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)
Gól: 70. Alan Kováč.
Pred 1058 divákmi rozhodoval Adam Somoláni.
ŽK 1:3 (76. Blažek – 71. Oravec, 79. Halilovič, 83. Yilmaz).
Senica: Plach – Šušolík, Pillár, Ranko, Kotula – Kopičár (46. Blažek) – Brigant, Kratochvíl, Kováč – Pajer (90. Martišiak), Šašinka, tréner Miroslav Mentel.
Trnava: Jakubech – Kadlec, Čögley, Tóth, Janso (67. Tambe) – Oravec, Sloboda (79. Yilmaz), Halilovič, Čonka – Schranz, Jirka (67. Mihálik), tréner Miroslav Karhan.

Záhoráci vo svojom poslednom zápase sezóny nastúpili proti trnavskému Spartaku. V úvodnej polovici prvého polčasu mali mierne navrch hostia, ktorí mali loptu viac vo svojej moci. Viacero štandardných situácií však ku gólu neviedlo. V šanci bol v 24. minúte Jirka, ktorého vychytal brankár Plach. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala. Do útoku sa tlačili aj domáci. V 25. minúte po štandardnej situácii Seničanov bola trma-vrma v pokutovom území hostí, viacero zakončení a ani Šašinkovo posledné sa gólom neskončilo. V 41. minúte nepríjemne vystrelil hosťujúci Halilovič, Plach loptu vyboxoval. V samom závere polčasu volali po góle šance Briganta i Pajera, no bojovné stretnutie v prvom polčase gól neprinieslo.

Druhý polčas vyznel lepšie pre Záhorákov, ktorí si vypracovali štyri gólové šance, jednu z nich premenili a v ich poslednom zápase sezóny zaslúžene zvíťazili. V 49. minúte bol vo veľkej šanci po prihrávke Briganta Pajer, sám pred brankárom však prestrelil bránu. V 69. minúte po Kratochvílovom centri výborne hlavičkoval osamotený Šašinka, brankár Jakubech vytiahol famózny zákrok a loptu vyrazil na roh. Z neho padol rozhodujúci gól zápasu, po Brigantovom centri a Pajerovom priťuknutí lopty na zadnú žrď prestrelil brankára Jakubecha Alan Kováč – 1:0. V záverečných 10 minútach sa hostia pokúšali o vyrovnanie, Yilmazova hlavička išla tesne nad a gól striedajúceho Tambeho neplatil pre ofsajd. V 90. minúte mali Seničania z brejkovej situácie ďalšiu tutovku, opäť po prihrávke Briganta bol v zakončení Pajer, ale aj tento raz výborne zasiahol brankár Jakubech. V samom závere si ligový debut v domácom drese „odbil“ 16 – ročný Dominik Martišiak.

 

Povedali po zápase

Miroslav Mentel, tréner Senice: „V prvom polčase sme boli ustráchaní, hrali sme s príliš veľkým rešpektom. Druhý polčas bol iný, mali sme dobrý vstup, hrali sme odvážnejšie a to prinieslo aj víťazný gól.“

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: „Vedeli sme, že v tomto zápase budeme potrebovať prekvapivý moment, lebo domáci budú vychádzať z dobrej defenzívy, budú v zhustenom priestore. V prvom polčase tam bohužiaľ nebol žiaden takýto moment. V druhom polčase sme zaspali začiatok. Gól sme dostali po situácii, ktoré trénujeme a vedeli sme, že domáci sú v tomto silní.“


.

BM: Kralici