Ešte pred dvomi rokmi ich spájala len vzájomná klubová rivalita v kategórii starších žiakov. Avšak pred prechodom do mladších dorastencov stáli oba kluby pred otázkou „ako ďalej“. Zväz požadoval, aby každý klub viedol v celonárodnej súťaži team mladších dorastencov, ale i starších dorastencov. Čoho výsledkom bolo, že kluby sa spojili.

Foto: Lesanka Jánošíková

Hneď po zverejnení hracieho kalendára tohto ročníka súťaže bolo jasné, že zvládnutie začiatku jesenného kola, tak i toho odvetného, bude pre konečné umiestnenie v súťaži absolútne kľúčové. Tak sa aj stalo. Ako im body zobrali rivali z Prešova, Topoľčian, či Považskej Bystrice na ich palubovkách, tak naši chalani si udržali proti nim nedobytnú domácu záhorácku pôdu! K týmto dôležitým bodom pridali ešte aj domáce víťazstvo nad ŠKP a bolo jasné, že medaila im neujde. O jej lesku sa, ale rozhodovalo v priamom súboji tento víkend na palubovke ŠKP. Bude to striebro alebo bronz? Matematika hovorila jasne. Zisk čo i len bodu, znamená strieborné medaile! Chalani si po koncentrovanom výkone v celom zápase pripísali ďalšie víťazstvo a drina z celej sezóny sa premenila na titul VICEMAJSTROV SLOVENSKA pre rok 2016/2017.

Foto: Lesanka Jánošíková

Za úspechom týchto hráčov stoja i tí ľudia, ktorí sa na ich športovom raste podieľali od prvých krokov až po súčasnosť. Či už to bolo v Malackách alebo v Stupave. Je ich mnoho a určite by sme mohli na niektorých zabudnúť, tak pripomeňme aspoň tých dnešných trénerov: Rudolf Draškovič ml., Róbert Baláž a Michal Rybár.
Taktiež ďakujeme nášmu hlavnému sponzorovi dorasteneckých družstiev spoločnosti STAVMAT, zaoberajúcou sa predajom stavebného materiálu.

Daniel Jančár

 


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota