Muž sa vracal z práce, keď v tom zbadal, ako kráča oproti nemu iný muž a tlačí jeho motorku. Udalosť sa stala minulý týždeň vo štvrtok (1.6.) v obci Sekule krátko po 23. h.

Keď sa poškodený opýtal: „Kam ideš s mojou motorkou?“,  páchateľ ju hodil na zem a dal sa na útek. Majiteľ motorky ho prenasledoval a na pomoc zburcoval aj zopár chlapov z miestneho pohostinstva. Spoločnými silami unikajúceho muža zadržali do príchodu polície.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Šaštín –Stráže po vykonaní zaisťovacích a ďalších procesných úkonov obvinil 49-ročného muža z Českej republiky z prečinu krádeže. Obvinený je z toho, že motocykel Yamaha XP 500 T-max odcudzil spolu s prilbou spred domu, kde bol zaparkovaný. Obvinený bol nasledujúci deň prepustený zo zadržania a stíhaný je na slobode. Za krádež motocykla v hodnote 2100 Eur mu hrozí odňatie slobody až na dva roky.

V tejto súvislosti polícia upozorňuje majiteľov motocyklov, aby zvážili, na akom mieste svoj motocykel zaparkujú a najmä, nezabudli na jeho riadne uzamknutie. Stále platí, že príležitosť robí zlodeja, preto treba dostatočne dbať na zabezpečenie svojho majetku.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota