Zatiaľ čo mnohý vo fitku finišujú svoju tohtoročnú plážovú formu, pretekári z ŠK Natural Body-Fitnes Moravský Svätý Ján začali už vo februári. Ich snaha bola zacielená na jediné, získať titul majstra Slovenska vo svojich jednotlivých kategóriách.

Lukáš Kujan a Michal Studenič

 

Majstrovstvám Slovenska však predchádzala 13.mája medzinárodná pohárová súťaž v Bratislave – druhý ročník Media4Rent Natural CUP. Športové podujatie malo vysokú úroveň, organizačne bola súťaž skvelo zvládnutá.

Naši pretekári sa na prvej súťaži napokon umiestnili nasledovne : Iveta Juricova v kategórii physique 2.miesto; Michal Studenič v kat. muži do 175cm 2.miesto; Lukáš Kujan v kat. muži do 180cm 2.miesto.

O týždeň neskôr bol veľký deň, súťažnú formu sa pretekári snažili doladiť do posledného detailu, aby sa mohli porovnať s najlepší na Slovensku. Súťaž majstrovstiev Slovenska sa konala 20.mája vo Viničom ( pri Pezinku pozn. ) boli tento rok pre pretekárov úplne nové, ( z môjho pohľadu lepšie, pozn. autora ) nakoľko sa zmenil súťažný systém. V „nabytích“ kategóriách naši pretekári vybojovali nasledovné miesta :

Michal Studenič v kat. muži do 175cm 1.miesto, čím sa stal majstrom Slovenska v danej kategórii; Lukáš Kujan v kat. muži do 180cm 2.miesto. čím sa stal vicemajstrom Slovenska v danej kategórii; Iveta Juricova v kategórii physique 6.miesto.

Iveta Juricová na foto prvá z prava.

Vrcholom sezóny boli majstrovstvá sveta INBA v Rimini. Súťaž prebiehala dva dni pre vysoký počet súťažiacich čo je chvályhodné. K samotnej súťaži sa tu nebudem ako autor článku vyjadrovať, nakoľko naturálnosť niektorých pretekárov bola ozaj otázna ale to už súvisí s jednotlivými štátmi, ich vedením asociácie a politikou športu.

Tým chcem len povedať, že kontrola pretekárov a úroveň na Slovenku patrí medzi najvyššiu na svete.

Chalanov to však neodradilo a postavili sa na pódium majstrovstiev sveta, veď už ako to len znie súťažiť na takomto podujatí. V kategórii mužov do 175cm Michal Studenič obsadil skvelé 4.miesto; Lukáš Kujan sa v kategórii mužov do 180cm neumiestnil v prvej päťke, a tým pádom nebol vyhlásený ani jeho výsledok ( čo len dokazuje úroveň usporiadaných súťaží v zahraničí, pozn. autora )

Všetkým pretekárom gratulujeme a tešíme sa z ich dosiahnutých výsledkov na jarných súťažiach v naturálnej kulturistike a fitness.

Touto cestou by som rád poďakoval našim rodinám a známym, ktorí nás podporujú a držia nám zakaždým palce. Veľká vďaka patrí obci Moravský Svätý Ján a obci Kúty za podporu, ďalej aj našim sponzorom športového klubu a všetkým ostatným ktorí nám držali a držia palce, ďakujeme!


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota