Počas uplynulého víkendu organizovalo občianske združenie Gbelskí Strýci pre život Cyrilo Metodejské oslavy na Ostrom vrchu v Gbeloch.

Oslavy sa konali pod záštitou Antona Hrnka, poslanca Národnej rady SR. Organizátori pripravili pre účastníkov bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavili spevácke súbory Senior z Gbelov, Mužáci zo Starej Břeclavy, Kúcané a slovenskú ľudovú pieseň Na Kráľovej holi zaspieval Vlado Tokoš z Radimova, organizátor obnovenej Radimovskej šopy.

K účastníkom osláv sa prihovoril Anton Hrnko, herec a najmä známy recitátor Jozef Šimonovič predniesol krásnu báseň Som Slovan, ktorá prítomným pripomenula kam patria. Prihovoril sa aj miestny p. farár Andrej Fordinál.

Po príhovoroch prišlo k zapáleniu Vatry zvrchovanosti a po štátnej hymne sa hudobnou produkciou prezentovala Cimbálová muzika Mateja Kurečku.

Gbelskí Strýci pre život so svojimi partnermi vysokú účasť zabezpečili autobusovou dopravou, ktorá zvážala i odvážala účastníkov z okolitých obcí.

Prekvapením pre účastníkov bol okrem tradičného gulášu a cigánskej pečienky aj omastený chlieb s cibuľou, ktorý išiel doslova na dračku.

Krásnu akciu neprerušilo ani nepriaznivé počasie, keď silný vietor doslova odfúkol postavené stany, no chvíľu pred začiatkom akcie sa počasie umúdrilo a bolo už pekne.

 


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota