Senické futbalové nádeje U19 čakala v závere uplynulého týždňa neľahká úloha, zachrániť v barážovom zápase proti družstvu MFK Lokomotíva Zvolen najvyššiu dorasteneckú súťaž na Záhorí.

V Senici je 11. miesto U19 v 1. lige sklamaním, veď ešte v minulej sezóne ako aktuálny majster Slovenska reprezentovala svoju krajinu v prestížnej UEFA Youth League, čo je edícia mládežníckej Ligy majstrov a s majstrom Talianska AC Toríno vypadla až po rozhodujúcom góle v 3. minúte nadstaveného času.

 

Miestom barážového stretnutia boli Bánovce nad Bebravou, hralo sa na jedno stretnutie, čo dávalo šance obidvom družstvám.

Ako videl šance svojho družstva pred samotným stretnutím tréner FK Senica Vladimír Včelka ?

Ako je družstvo na toto dôležité stretnutie pripravené ?

„Poctivo sme sa na tento súboj pripravovali, nič sme nenechali na náhodu. Uvedomovali sme si jeho veľký význam a od začiatku sme boli presvedčení, že pre nás dopadne dobre. Bol som sa aj pozrieť na nášho súpera v jeho poslednom majstrovskom zápase a som presvedčený, že kvalita je jednoznačne na našej strane.“

 

Mali ste k dispozícii kompletný káder družstva ?

„K dispozícii bol takmer kompletný káder, piati začali s prípravou v A – mužstve, čo im mohlo len pomôcť. Sklamal ma prístup Petra Vargu, ktorý sa zbalil a jednoducho opustil kolektív. Pritom to je hráč, ktorý má už skúsenosti s Fortuna ligou, ako jediný odohral aj spomenutý dvojzápas s AC Torino a mal by byť ťahúňom družstva. Celkom inak sa zachoval 17 – ročný Dominik Martišiak, ktorý mal ísť na skúšku do Škótska, no požiadal o jej preloženie kvôli tomuto zápasu. K dispozícii je už aj Filip Blažek, ktorý bol na skúške v dánskom Bröndby Kodaň.“

 

Z A – mužstva neprichádzal nikto do úvahy na výpomoc ?

„Jediný spĺňal kritéria Ondro Šašinka, za istých okolností by aj bol ochotný prísť pomôcť, no keďže je v nominácii Českej republiky U19 na ME, nechce riskovať prípadné zranenie a prísť o štart na tomto prestížnom podujatí, čo sme v klube aj uznali.“

 

Barážové stretnutie o 1. ligu U19

FK Senica – Lok. Zvolen 5:0 (1:0)

Góly: 38. M. Červeňák, 53. J. Štefanka, 58. M. Kovaľ, 71. J. Reľovský, 78. vlastný (Cavar).

Pred 100 divákmi rozh. A. Somoláni – Galo, Borsányi.

ŽK 2:0 (41. Ducár, 64. Martišiak).

ČK 1:1 (65. D.Martišiak – 41. V. Slovák).

Senica: D. Kolena – S. Ducár, M. Červeňák, F. Zaťko, J. Štefanka (68. J. Reľovský), D. Martišiak, M. Kovaľ, J. Vida (81. K. Würst), F. Blažek, P. Fila (78. M. Mader), P. Novanský, tréner Vladimír Včelka.

Ako predpokladal tréner Záhorákov, bolo to stretnutie na jednu bránu. Hostia väčšinou hrali bez lopty, čo im rapídne odčerpávalo sily a bolo len otázkou času, kedy sa senické nádeje presadia aj strelecky. Podarilo sa to v 38. minúte kapitánovi Martinovi Červenákovi. Keď o tri minúty po nevyberavom zákroku videl Zvolenčan Slovák červenú kartu, výrazne oslabil svoje družstvo. Osem minút po prestávke zvýšil Jakub Štefanka na 2:0 a ďalších päť minút Martin Kovaľ už na 3:0. V 65. minúte videl Seničan Dominik Martišiak červenú kartu, čím sa počet hráčov na ihrisku vyrovnal. Šťastnú ruku mal pri striedaní tréner Vlado Včelka. V 68. minúte poslal na ihrisko Jakuba Reľovského a ten sa mu o tri minúty za dôveru odvďačil, keď pridal štvrtý gól Záhorákov – 4:0. Skóre zápasu uzavrel v 78. minúte vlastným gólom stopér Zvolena Cavar – 5:0. Senickí dorastenci tak svoj cieľ splnili. Najvyššia dorastenecká súťaž sa bude hrať na Záhorí aj v nasledujúcej sezóne.

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota