Juniorský team Malaciek sa takmer celý rozpadol. Samozrejme v tom dobrom slova zmysle. Úspechom každého mládežníckeho teamu je, keď hráči nájdu uplatnenie buď v seniorských zložkách alebo vo vyšších súťažiach v špičkových kluboch.

Malačania sa postupne rozpŕchli do celého sveta a po Bojanovskom /Španielsko/, Sládkovi /ponuka Oklahoma University/, Čechovi /BSC/ a Kurákovi /BSC/ prestúpil aj ďalší odchovanec a nádej slovenského basketbalu Denis Pištelák. 205 cm rodáka z Malaciek si vybral špičkový český team USK Praha, ktorý spolu s Ministerstvom školstva a Českou basketbalovou federáciou vytvoril projekt Future stars, do ktorého zapájajú najlepších hráčov z Čiech, ale i zo zahraničia.

Denis dostal ponuky po minuloročných Majstrovstvách Európy v Portugalsku, kde sa zúčastnil ako hráč Slovenska. Po skusoch vo Španielsku sa nakoniec rozhodol pre český klub USK, ktorý mu ponúkol výhodné podmienky, zázemie a hlavne mu umožnil štúdium na strednej škole v Prahe a zároveň aj v Malackách. Dúfame, že sa Denis vo svete nestratí a hlavne , že sa presadí a bude šíriť dobré meno malackej basketbalovej školy.

Branislav Orth


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota