V Topolčanoch vyvrcholila finálovým kolom dlhodobá šachová súťaž mládeže ročníka 2016/2017. Šachový klub Prievidza usporiadal 11. Ročník turnaja Open Prievidza, ktorý pozostával z dvoch samostatných turnajov v rapid šachu a bleskovom (blitz) šachu.

Do finále sa z troch semifinálových kôl v troch vekových kategóriách dievčat i chlapcov (do 8, 11 a 14 rokov) kvalifikovalo 60 hráčov, po desať v každej kategórii. Hralo sa systémom každý s každým.

Záhorie malo zastúpenie iba v kategóriách dievčat. Najlepší výsledkom dosiahla Karin Novomeská zo Štefanova, ktorá v kategórii dievčat do 8 rokov získala 7 bodov z 9 možných, čo jej zaistilo bronzovú medailu.

V kategórii dievčat do 11 rokov skončila Ela Romanová zo Súkromnej ZŠ na Gorkého ul. Skalica tesne za stupňami víťazov. So ziskom 5.0 bodu obsadila 4. Miesto.

V kategórii dievčat do 14 rokov skončila Silvia Fajtáková z CVČ Malacky na 5. mieste so ziskom 4.5 bodu.

 

Martin Jablonický v Prievidzi druhý

Šachový klub Prievidza usporiadal 11. Ročník turnaja Open Prievidza, ktorý pozostával z dvoch samostatných turnajov v rapid šachu a bleskovom (blitz) šachu.

Obidvoch turnajov sa zúčastnil aj Martin Jablonický zo ŠK Osuské. Viac sa mu darilo v rapid šachu, kde so ziskom 7.5 bodu obsadil druhé miesto o bod za víťazným Viktorom Gažíkom z Podhájskej a o 1.5 bodu pred Jurajom Bôrikom z Dubnice. V turnaji blitz open obsadil šieste miesto, vyhralM. Karas z Bratislavy.

VÝSLEDKY

Rapid open: 1. V. Gažík, Podhájske, 8.5 b., 2. Martin Jablonický, Osuské, 7.5 b., 3. J. Bôrik, Dubnica, 6.0 b.

Blitz open: 1. M. Karas, Bratislava, 8.0 b., ..6. Martin Jablonický, Osuské, 4.5 b.


.

BM: Kralici